Deadpool 3 kvůli stávce zastavuje natáčení, Gladiátor 2 pokračuje díky chytré kličce

Deadpool 3 kvůli stávce zastavuje natáčení, Gladiátor 2 pokračuje díky chytré kličce
Joaquin Phoenix ve filmu Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
V praxi to znamená, že nikdo teď nejenže nesmí napsat ani čárku do scénáře, ale současně se žádný herec nesmí producírovat před kamerou. Pro řadu rozjetých produkcí to znamená, že mají neplánovanou dovolenou. Což je logistická noční můra, protože před každým natáčením je třeba složitě vyblokovat potřebné lokace i samotné herce a tvůrce a nyní přichází všechna práce vniveč.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
AI
82%
Dopady mohou být enormní už jen proto, že si studia u některých projektů mohou říci, že se jim více vyplatí celou záležitost ukončit než dále pokračovat v natáčení po skončení stávky. To s největší pravděpodobností nebude případ Deadpoola 3, kde bude mít studio o dokončení velký zájem.
Deadpool a Wolverine
Deadpool a Wolverine | Marvel Studios
Minimálně pro takového Hugha Jackmana to nicméně představuje nepříjemnou komplikaci. Ten se ve filmu vrací v roli Wolverina, kvůli které vždy musí před natáčením do posilovny. Sám nejednou řekl, že udržovat podobnou fyzičku není žádná legrace, a vždy je rád, že už to má za sebou. Nyní se tak buď bude muset držet ve formě do doby, než se situace vyřeší, nebo poté znovu najet na náročný režim. A doufejme, že ho celá situace neotráví a nakonec od projektu neodstoupí, což by bylo skutečně velmi mrzuté.
Zajímavým způsobem hodlají momentální stopku obejít na place Gladiátora 2. Stávka se totiž podle všeho týká jen hlavních herců, zatímco kaskadéři a komparzisté mohou nadále pokračovat. Ridley Scott tak údajně nyní hodlá natáčet davové pasáže, které hlavní herce nepotřebují, případně scény, ve kterých by tak jako tak byli využiti kaskadéři (s tím, že hvězdy filmu zůstanou poblíž, aby mohli v případě rychlého vyřešení stávky pokračovat). Je to rozhodně kreativní řešení, těžko s ním ale natočíte celý film.
Gladiator 2
Gladiator 2
AI
75%
V tuhle chvíli není jisté, jak dlouho bude stávka pokračovat. Nepochybně ale bude stát nemalé peníze.