Carrie Fisher se v novém filmu vrací do kin sedm let po své smrti

Carrie Fisher se v novém filmu vrací do kin sedm let po své smrti
Wonderwell | Vertical Entertainment
Wonderwell se dočká limitované distribuce v řetězci kin AMC Theatres, načež bude mít premiéru na streamu. Ve snímku režiséra Vlada Marsavina si zahráli také Rita Ora nebo Nell Tiger Free. Pojednává o dvanáctileté dívce, která se pohybuje mezi současnou Itálií a imaginární pohádkovou říší. 
Carrie Fisher
Carrie Fisher

Herečka, Scénáristka

Fisher ztvárňuje dobrotivou čarodějnici Hazel, která mladou protagonistku provází fantastickými scenériemi utajovaného světa. Společnost Vertical čerstvě zveřejnila trailer, který sází především na zesnulou herečku v její finální úloze. Fisher zemřela v losangeleské nemocnici 27. prosince 2016 na následky infarktu, který prodělala o čtyři dny dříve během komerčního letu z Londýna do Los Angeles. Zanechala obrovský otisk v popkultuře i v srdcích jejích kolegů a kolegyň z Wonderwell.
Wonderwell: trailer | Vertical Entertainment
Režisér Marsavin pro Deadline potvrdil, že snímek bude věnovaný herečce a že nastal pravý čas, aby se její postava Hazel objevila na stříbrných plátnech. „Během natáčení Carrie oplývala energií a v Itálii s námi dokonce oslavila šedesáté narozeniny. Po nočním natáčení, které končilo dvě hodiny po půlnoci, nás všechny pozvala na večírek,“ vyprávěl debutující filmař, podle něhož všemi hereččina předčasná smrt silně otřásla. 
Spolupráci s Fisher, jejíž kredity zahrnují také dramedii Hana a její sestry nebo seriál Griffinovi, si pochvalovala i kolegyně Rita Ora, podle níž šlo o nezapomenutelný zážitek. Producent filmu Lee Rudnicki nepochybuje, že se jedná o důstojné rozloučení s osobností tohoto formátu, což podtrhuje hlavně její závěrečná scéna. Rudnicki snímek zhlédl na zvláštní projekci v Římě před dvěma lety a na svém blogu uvedl, že závěr mu sebral dech. „Kdybyste si jakožto herec či herečka byli jistí, že tohle je váš poslední den na Zemi, právě takovou scénou byste se možná chtěli s publikem rozloučit,“ pěl ódy producent, podle něhož je Wonderwell „magickým zatažením opony za životem speciální herečky a ženy, která tento svět opustila příliš brzy“.
Sedmileté odklady způsobené smrtí hlavní herečky či pandemií koronaviru jsou vzácné, ale nikoli ojedinělé. Herec Roy Scheider známý z Čelistí a Francouzské spojky natáčel svůj poslední snímek Beautiful Blue Eyes až do své smrti roku 2008, ale některé jeho scény se musely přetáčet se zapojením technologií, na něž se dlouho čekalo. Film se tak do kin dostal až v červnu 2022, čtrnáct let po hercově úmrtí.