„Na svým profilu si budu dělat, co chci.“ Blíží se český thriller od držitelů ceny Emmy

„Na svým profilu si budu dělat, co chci.“ Blíží se český thriller od držitelů ceny Emmy
#annaismissing | Aerofilms
Webová série #martyisdead se na podzim roku 2019 stala jedinečným úkazem mezi moderní tuzemskou tvorbou. Vysloužila si množství pochvalných recenzí a především získala prestižní ocenění International Emmy Award 2020. Celkem osm epizod původně publikovaných na platformě MALL.TV vyprávělo příběh patnáctiletého Martyho, který se stal obětí kyberšikany. Jeho otec z videí a dalších online stop následně skládal obrázek toho, co vedlo k mladíkově tragické smrti.
#annaismissing
#annaismissing
75%
Série #martyisdead pojednávala atraktivní a dostupnou formou o aktuálním tématu a zdá se, že ve stejných stopách půjde i její volné pokračování s přece jen otevřenějším názvem #annaismissing. Bude mít formát celovečerního filmu a pod jeho režií je opět podepsaný Pavel Soukup. Teď se můžete podívat i na první minutový teaser nastiňující temnou atmosféru díla.
Viktorie Vítová, Pavel Soukup, Marek Němec, Alexandra Vostrejžová, Barbora Bočková
Příběh se tentokrát zaměří na influencerku Annu, která ve svých videích ráda provokuje. Zničehonic se však odmlčí a jedna z jejích mladých fanynek po ní začne pátrat. „Opět jde o příběh inspirovaný realitou, velmi aktuální a současný. Film cílí na mladé diváky, ale stejně jako předchozí #martyisdead bude bavit i jejich rodiče,“ řekli producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál k filmu, který by se měl vedle bezpečnosti na internetu zabývat i fenoménem cancel culture.
„Ústředním motivem seriálu #martyisdead byl rozklad rodiny vlivem sociálních sítí. Otec se snažil očistit jméno svého syna a zároveň zjistit, kdo stál za jeho vydíráním a následnou smrtí. V #annaismissing postupuje děj naopak, z rodinné idylky se stává emocionální horor. Hlavním sdělením spletitého příběhu není ani tak nalezení Anny a příčiny jejího zmizení, ale snaha komunikovat a naslouchat, a to především těm, které milujete,“ přiblížil rozdíly mezi oběma díly režisér Soukup.
#annaismissing
#annaismissing | Aerofilms
Vedle před kamerou debutujících Alexandry Vostrejžové a Viktorie Vítové se ve vedlejších rolích představí Marek Němec, Barbora Bočková či Vlastina Svátková. Pokud si chcete před premiérou filmové novinky, jež je naplánovaná na 10. srpna, připomenout i seriál #martyisdead, můžete tak učinit nejen na platformě Fameplay, nástupnici MALL.TV, ale momentálně i na službě Voyo.