Kinobox vám nyní nabízí stovky filmů zdarma. Trainspotting, Jackie nebo Občana Havla

Kinobox vám nyní nabízí stovky filmů zdarma. Trainspotting, Jackie nebo Občana Havla
Trainspotting | Miramax
Trainspotting
Trainspotting
84%
Robert Carlyle, Ewan McGregor
T2 Trainspotting | © Sony Pictures Releasing GmbH
Můžete si na dnešní večer vybrat například kultovní britský Trainspotting s Ewanem McGregorem, Jonnym Lee Millerem a Robertem Carlylem. Příběh partičky feťáků z Edinburghu v čele s Markem Rentonem, která se zmítá v začarovaném kruhu snahy vyléčit se závislosti na heroinu a opětovného návratu k jeho zneužívání. Mark, kterému se nakonec povede se ze závislosti dostat, aniž by byl HIV pozitivní jako někteří jeho kamarádi, je znuděný a postrádá smysl života. Na radu své nezletilé přítelkyně Diane se odstěhuje do Londýna, aby zde začal nový život jako realitní makléř. Jeho minulost ho však dožene, když se mu u dveří objeví postupně dva z jeho bývalé feťácké party a napadnou jeho klienty Mark nakonec prchá s většinou vydělaných peněz a odchází za lepším životem. Černá komedie režiséra Dannyho Boylea z roku 1996 byla napsaná podle knižní předlohy Irvina Welshe a je mnohými považována za jeden z nejlepších snímků devadesátých let. 
Občan Havel
Občan Havel
71%
Václav Havel
Z předávání výročních cen Český lev 2008 za nejlepší dokument, Občan Havel | Český lev
Z české dokumentární tvorby vás může zaujmout třeba celovečerní film Občan Havel režisérů Pavla Kouteckého a Miroslava Janka nahlíží do zákulisí politických i soukromých dramat prezidentského období Václava Havla. Diváci uvidí jeho nervozitu při první volbě českého prezidenta či trápení při nácviku prezidentské děkovací řeči, poznají, že umí recitovat Šrámkův Stříbrný vítr nebo nalít Miloši Zemanovi becherovku. Kamera jej ale sleduje i v situacích, kdy se dokáže pěkně rozčílit a zanadávat na špatně ušité košile.

Stejně jako v životě Václava Havla, hrají ve filmu důležitou roli obě jeho manželky, Olga a Dagmar, objeví se zde jeho přátelé a spolupracovníci, světoví i čeští politici, ale i členové skupiny Rolling Stones. Diváci a divačky se mohou také těšit na všechny psy, kteří žili v blízkosti Václava Havla jako prezidenta. Režisér Pavel Koutecký začal film natáčet v roce 1992 a sledoval prvního českého prezidenta více než třináct let. Premiéry svého nejzajímavějšího a největšího filmu se bohužel Koutecký nedočkal. Po jeho tragické smrti na jaře 2006 se dokončení filmu ujal režisér Miroslav Janek.
Jackie
Jackie
61%
Natalie Portman
Jackie | LD Entertainment
Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin.