Jackie

61%
Jackie
Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin. (Aerofilms)



Recenze: Jackie

Kinobox.cz
70%

Kromě ústředního výkonu Portmanové (která je na plátně téměř nonstop) nabízí Jackie mnoho dalších elementů, kvůli kterým stojí za to ji vidět. Jen vás předem upozorňuji, že to není vhodný film pro někoho, kdo chce vidět nějaký normální "historický film o prezidentově manželce".


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Četl jsem spoustu recenzí a i přes ty špatné jsem se nenechal odradit a Jackie shlédl. Inu nebyl to dvakrát dobrý nápad. Pablo Larraín tento zajímavý životní příběh dokázal natočit tak nudně a strojeně,že výsledkem je jedno velké sterilní nic. O ději se nedá ani mluvit,jedná se o slepenec vzpomínek jenž Jackie vypráví redaktorovi. Nečekejte tedy žádný vývoj nebo sebemenší odbočení. Vše je přesně dáno a film se striktně drží ve svých kolejí.Spousta scén je zbytečně zdlouhavá a většinou nikam nevedou,navíc často vyšumí do prázdna. Hudba byla otravná a většinou i špatně zvolená k dané scéně. Nevím jaká byla Jackie ve skutečnosti,ale Portmanová mi přišla namyšlená a nesnesitelná. Místo toho,aby film držela nad hladinou ,tak ho spíše stáhla ke dnu. S každým jejím slovem a pohybem si okatě říkala o Oscara,kterého si každopádně nezasloužila. Těch 90 minut se tvářilo jako věčnost a Jackie se pro mne zařadila mezi jeden z nejhorších snímků nominovaných na Oscara.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Lepší, než jsem čekal. Ale výkon Portmanové bohužel táhne film dolů. Imituje sice Kennedyovou tvrdohlavě a puntičkářsky, ale chybí tomu život a přesvědčivost. Stejný problém mám se stylem Meryl Streepové posledních let. Vlastně to není herectví, ale čistá nápodoba. Pustil jsem si schválně dokument z Bílého domu, jehož scény jsou v Jackie hojně kopírovány, a zatímco v něm má Kennedyová kouzlo a šarm (i přes určitou bezelstnou ťunťovitost), Portmanová působí velmi napnutě, neuvolněně a nepřirozeně, přestože každé jedno gesto je na tom úplně samém místě. Je to škoda, protože jinak se mi ta hypnotická atmosféra zadržované hysterie velmi zamlouvala a skvěle ladila s vypjatým námětem týdne absolutního přepjetí sil. Bohužel když je to vše soustředěno na neživotnou figurýnu, je to problém. Portmanové Kennedyová není ani tak uvězněná v bezvýchodné situaci, ale v gestech a mimice, které musí napodobovat a které jí brání se lidsky vyjádřit. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vyobrazení situace pár dní po atentátu (a celkově ty její pocity). Ve snaze o 100% autenticitu ale tvůrci dělají z Jackie artovou nudu.


Dodatečné informace

Původní název:
Jackie (více)
  • Chile Jackie
Premiéra v ČR:
2. 2. 2017
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Chile, USA, Francie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Jackie je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch