Prohýřený víkend kontroverzního basketbalisty a jeho sexy přítelkyně se stal legendou. Teď o něm v Hollywoodu vznikne hvězdně zaštítěný film.

Prohýřený víkend kontroverzního basketbalisty a jeho sexy přítelkyně se stal legendou. Teď o něm v Hollywoodu vznikne hvězdně zaštítěný film.
Poslední představení | Netflix
Oním basketbalistou není nikdo jiný než bouřlivák Dennis Rodman, jenž v druhé polovině devadesátých let zářil v dresu Chicago Bulls po boku Michaela Jordana. Jeho legendami opředená dvoudenní dovolená v Las Vegas se odehrála v průběhu mistrovské sezóny 1997-98, kdy Rodman randil s hereckou sexbombou Carmen Electrou. Basketbalová superstar si měla vyžádat volno poté, co se do úspěšného týmu po zranění vrátil kolega Scottie Pippen, a hlavní kouč Phil Jackson souhlasil s jediným víkendovým termínem. Jackson i Michael Jordan ostatně dobře věděli, že pokud chtějí z Rodmana na palubovce dostat to nejlepší, musí mu čas od času ustoupit v jeho bouřlivém soukromém životě.
Co se v hříšném Vegas během osmačtyřiceti hodin přesně odehrálo, to
Dennis Rodman
Dennis Rodman
dodnes zůstává různorodě interpretovanou historií. Jisté však je, že šlo o řádně divoký výlet. Tak divoký, že filmové zpracování se jeví jako skvělý dárek nejen pro fanoušky basketu a samotného Rodmana. Snímek s pracovním názvem 48 Hrs. in Vegas navíc zaštítí dvojice Phil Lord a Chris Miller, která už má v Hollywoodu skvělou pověst. Jako režiséři stojí za hity 21 Jump Street nebo LEGO® příběh a coby producenti mají na svědomí třeba oscarový animák Spider-Man: Paralelní světy, který se opět pod jejich dohledem dočká druhého dílu.
Rodmanův legendární trip se však sám o sobě nevyrovná pověsti svého protagonisty, kterou ještě přiživila loňská dokumentární série Poslední představení, mapující právě inkriminovanou sezónu Chicago Bulls. Miller a Lord si jsou odkazu úspěšného basketbalisty, který se posléze věnoval také herectví a wrestlingu, dobře vědomi a právě jeho image hodlají vystavit hloubavějšímu životopisnému zkoumání. "Dennis odmítal následovat stádo. To z něj udělalo terč, ale současně i velkou hvězdu. Jeho víkend v Las Vegas je plný zábavy a skopičin, ale také důležitých otázek ohledně způsobu, jímž se zachází s veřejnými osobami - obzvláště v případě, kdy je jejich individualita dávána tak viditelně na odiv," stojí v oficiálním prohlášení oblíbené tvůrčí dvojice.
Miller a Lord se ovšem neusadí na režisérské židle a opět budou třímat pouze producentské žezlo, které jim coby výkonný producent pomůže nést rovněž samotný Rodman. Scénář pak dostal na starost Jordan VanDina, známý díky seriálu Animáci a komedii The Binge. Projekt zaštítí studio Lionsgate, jehož prezident dál rozvíjí nadšenou argumentaci Lorda s Millerem: "Existuje pouze jediný Dennis Rodman. Roku 1998 nebyl na světě nikdo zábavnější - nebo možná nebezpečnější, s kým byste chtěli jít na party. A to není ani polovina toho, kým ve skutečnosti je. Tento snímek vás vezme na nezapomenutelnou jízdu s mýtem, legendou a mužem, jakým Dennis je."
Poslední představení
Dennis Rodman | Netflix
Pokud jste o Dennisi Rodmanovi právě slyšeli poprvé, nemělo by jít o překážku, která vás od případného zhlédnutí filmu v budoucnu odradí - při správném tvůrčím uchopení by mohla vzniknout vskutku divoká podívaná, která zaujme i diváky, jež basketbalu absolutně neholdují a výstřelky přeplácených hvězd jim jdou proti srsti. Už teď jsme každopádně zvědaví, kdo si slavného bouřliváka na vrcholu sil zahraje.