Noomi Rapace se vrací do Švédska. Bude tu natáčet temný thriller Black Crab

Noomi Rapace se vrací do Švédska. Bude tu natáčet temný thriller Black Crab
Noomi Rapace | Nordisk Film
Hlavní role se ujme Noomi Rapace, pro kterou půjde o první filmovou roli v rodném Švédsku po 11 letech. Zajímavostí je, že se tak opět stane díky knižní adaptaci. Ta která vznikla v roce 2009 na základě románové trilogie Milénium od Stiega Larssona Noomi proslavila po celém světě.
"Jsem nadšená, že se do Švédska vracím," uvedla na adresu svého nového filmu Rapace. "Nemůžu se dočkat, až se ustrojím a vydám se prozkoumávat temné stránky lidského života."
noomi-rapace-se-vraci-do-svedska-bude-tu-natacet-novy-thriller-v-produkci-netflixu
Přebal knihy Black Crab | Norstedts Förlag
Děj knihy nás seznamuje s post apokalyptickou budoucností. Svět se zmítá ve válce a nekončící zimě. Šest vojáků je tedy posláno na nebezpečnou misi pod názvem Black Crab přes zamrzlé moře. Jejich úkolem je doručit balíček, který by mohl válku konečně ukončit. Nikdo ale neví, co balíček ukrývá ani komu se dá věřit. Záhy si všichni budou muset položit otázku, jakou cenu jsou ochotni zaplatit za své přežití.
Režírovat podle vlastního scénáře bude Adam Berg, pro kterého bude Black Crab celovečerním režijním debutem. Natáčení by mělo začít na začátku příštího roku. Do té doby budeme znát i další herecká jména, která Noomi doplní v dalších rolích.