Animovaná cesta kolem světa pokračuje. Pixar představuje Lucu

Animovaná cesta kolem světa pokračuje. Pixar představuje Lucu
Luca | Pixar
Připravovaný animovaný snímek Luca v režii Enrica Casarosy nás zavede na kouzelné italské pobřeží, kde nás seznámí s příběhem, který nám jasně ukáže, že dětská přátelství a vzpomínky na léto jsou neoddělitelnou součástí každého z nás.
Lucazamíří do kin nejspíš 18. června 2021. Již nyní se můžeme podívat na oficiální logo filmu a první koncept.
animovana-cesta-kolem-sveta-pokracuje-pixar-predstavuje-lucu-1
Luca | Pixar
Hlavním hrdinou příběhu je Luca, chlapec, kterého čeká nezapomenutelné léto plné zmrzliny, těstovin a nekonečných jízd na skútru po boku nového kamaráda v přímořském městečku italské riviéry. Jejich přátelství může zkazit jen tajemství, které Luca ukrývá, není totiž obyčejným chlapcem, ale tvorem z jiného světa ukrytého pod mořskou hladinou...
“Jde o velmi osobní záležitost," uvedl na adresu svého celovečerního debutu režisér Casarosa. "A ne kvůli tomu, že jsem vyrůstal na italské riviéře, ale protože je tento snímek oslavou přátelství. Dětská přátelství často utvářejí naše představy o tom, kým chceme být. I o tom Luca je, jeho nezapomenutelné léto ho zcela změní."
Pro Casarosu se sice jedná o první celovečerák, v Pixaru si už nicméně své odpracoval. Podílel se na krátké nádheře La Luna i na snímcích Coco nebo Hodný dinosaurus.