Dočkáme se jich ještě letos? Další animované snímky v ohrožení

Dočkáme se jich ještě letos? Další animované snímky v ohrožení
Wish Dragon | Sony
Jistě, zisky by to určitě přineslo, koneckonců, když už musíme s dětmi sedět doma, klidně jednou za čas zaplatíme nějaký ten peníz za novou pohádku, která je na chvíli pobaví. Ale problémem je, že to platí většinou pouze pro USA. Zbytek světa je ze hry, protože dabingová studia také nestíhají, jedou v omezených režimech a Amerika je sice klíčovým trhem, ale další miliony do kas plynou i z ostatních států světa... Jenže pro děti dabing prostě potřebujete, s titulky to nedají.
Většina studií byla nucena zareagovat. Nové projekty byly pozastaveny a pracuje se jen na těch rozdělaných. V postprodukčních studiích se jede v omezeném režimu, zbytek se snaží fungovat tak, aby mohli animátoři pracovat z domova. Možná že nás tedy čeká zcela nový filmový fenomén - filmy natočené doma. Koneckonců, nešlo by o nic vyloženě ojedinělého, hudba a natáčení alb tak vzniká poměrně často, ale film tu asi ještě nebyl. A že to možné je ostatně dokázalo studio Disney, které přišlo se seriálem krátkých snímků se sněhulákem Olafem z Ledového království.
Jak to tedy vypadá s dalšími filmy? Kromě Trollů 2 má studio DreamWorks letos v prosinci naplánovanou premiéru snímku Croodsovi 2, nic bližšího ovšem o tomto snímku nevíme. DreamWorks své plány zatím nezměnilo, evidentně vyčkává na to, jak se situace vyvine.
Trollové: Světové turné
Trollové: Světové turné | DreamWorks
Podobnou situaci budou muset řešit i u Sony Animation. To má hotový snímek Rodina na baterky a v plánu na letošní rok byl i Wish Dragon. Rodina na baterky je "zatím" v plánu na září letošního roku, Wish Dragon vyčkává s tím, že datum uvedení bude teprve oznámeno. Pokud se bude šoupat Rodinou, je jasné, že na roztomilého růžového čínského draka se dostane nejdříve v roce 2021.
dockame-se-jich-letos-nebo-ne-dalsi-animovane-snimky-v-ohrozeni
Wish Dragon | Sony
Jediný, kdo se bát nemusí, je určitě Netflix. Ten má svůj bonbonek pro děti připravený a chystá se pro ně již 22. dubna! Jedná se o titul Willoughbyovi vycházející ze stejnojmenné dětské knihy od Lois Lowryové. Na druhou stranu ale ani Netflix není úplně nezasažený, i jeho kanceláře zejí prázdnotou a odnesl to chystaný animovaný film Over the Moon v režii jedné z animátorských legend Glena Keanea. Jeho premiéra se oproti původním plánům určitě zpozdí. Detaily ale Netflix neprozradil.
dockame-se-jich-letos-nebo-ne-dalsi-animovane-snimky-v-ohrozeni
Wish Dragon | Sony
Osobně tipuji, že termíny dětských filmů se budou šoupat určitě; z vlastního pohledu vím, že po této epidemii mne s dětmi do kina jen tak někdo nedostane, ani náhodou se mi totiž nechce sedět v klimatizované místnosti s dalšími 60 lidmi. Myslím si, že většina rodičů na tom bude asi dost podobně a raději bafne děti a zmizí někam ven.