Zlobivé dítě evropského filmu představuje novinku Climax

Zlobivé dítě evropského filmu představuje novinku Climax
Climax | Aerofilms
Po nebývale kladném přijetí na festivalu v Cannes, kde Climax uspěl v sekci Quinzane des Réalisateurs, míří "drogový muzikál, taneční horor" režiséra Gaspara Noého do českých kin. Premiéru bude mít 1. listopadu, přístupnost od 18 let. Čemu nás provokatér, který se na plné kolo smál při novince Larse von Triera (Jack staví dům), vystaví tentokrát?
Climax
Climax | Aerofilms
Děj snímku Climax je situován do zimní chaty uprostřed lesů, kde finišuje třicítka tanečníků a tanečnic intenzivní přípravy na turné v USA. Před sebou už mají pouze závěrečnou party... Z reproduktorů hraje Aphex Twin či Daft Punk, pije se sangria. Co všechno vězí v třicítce talentovaných tanečníků, kteří po náročných přípravách konečnou mohou upustit páru?
„Nevzpomínám si, že by mě nějaký film tak pevně popadl, třásl se mnou, rozhoupal mi zemi pod nohama a hodinu a půl fyzicky útočil na všechny moje smysly a pudy. Popravdě řečeno jsem netušil, že je něco takového v rámci filmu vůbec možné,“ svěřuje se Jan Noháč z distribuční společnosti Aerofilms, která snímek do českých kin uvede.

Climax: Trailer

Climax
„Zvědavost, strach, hudbu, extázi, touhu, sex, bolest, zábavu, tanec, lásku, smrt, to všechno mi divočák Gaspar Noe poslal rovnou do žíly. Tou potentní směsí nezaskočil jenom mě, ale i většinu filmového světa. Vždyť ještě v zimě neměl ani minutu. Neměl ani scénář. Pak se zavřel na dva týdny do opuštěné chaty s partou nejlepších tanečníků, které našel v ulicích a klubech Paříže či New Yorku. A den před projekcí v Cannes dostříhal film, který všem vytřel zrak. Rychle se to rozkřiklo a na druhou projekci se stály stametrové fronty. Ti, co už film viděli, hledali slova, jak tento nevšední zážitek popsat. Horor, taneční video nebo špatný trip? Sám nevím, ale má to sílu, která zamává s každým. Je to CLIMAX.“