Strážci Galaxie 3: Dave Bautista toho má dost. Jestli se u Disneyho nevzpamatují, končí

Strážci Galaxie 3: Dave Bautista toho má dost. Jestli se u Disneyho nevzpamatují, končí
Strážci Galaxie | Marvel Studios
Dave Bautista se do toho opravdu opřel a na Disneym nenechává nit suchou. Napřed se nechal slyšet, že Strážce Galaxie 3 natočí, ale jen proto, že je k tomu smluvně vázán. "Bez Jamese Gunna jsem se tomu neupsal. Bez něj to nejsou Strážci. Je mi také dost zle z toho pracovat pro někoho, kdo dává váhu pomlouvačné kampani fašistických kybernacistů. Tak to prostě cítím."
Jenže u toho herec neskončil. Když zjistil, že studio zvažuje možnost nepoužití Gunnova hotového scénáře, naštval se a zašel ještě dál. "Pokud studio ten scénář nepoužije, poprosím je, aby mě uvolnili z mé smlouvy, vystřihli nebo přeobsadili. Udělal bych Jamesovi medvědí službu, kdybych se zachoval jinak," uvedl Bautista. Tím nejenže tlačí studio do zajímavé pozice (když ho vyhodí, fanoušky bezpochyby nebude mít na své straně), ale také nepřímo nabádá své kolegy ze série, aby sami něco dělali. Respektive oni už něco udělali, neboť se v otevřeném dopise za Gunna společně postavili. Ale možná by také měli v tomhle boji se studiem trochu víc přitlačit.
Mánie, jaká se spustila díky kauze #me2, už se totiž vymyká kontrole. Lidé přichází o práci na základě pouhých obvinění (a nikoli odsouzení) a člověk aby si hlídal, jestli kdysi náhodou nenapsal na internet nějaký status, který mohl někoho urazit. Myslím, že v takové realitě nechceme žít vážně nikdo.
Strážci Galaxie
James Gunn