Disney není všemocný aneb jak jeho novince nepomohla ani Oprah Winfrey

Disney není všemocný aneb jak jeho novince nepomohla ani Oprah Winfrey
V pasti času | Vertical Entertainment
Disneymu se daří s marvelovkami a filmy ze světa Star Wars. Jak ale dojde na pokus o novou značku, začíná úspěšnost pokulhávat. A dvakrát tolik, když se do žánrového balíčku přihodí sci-fi. U Disneyho se takhle slušně spálili v roce 2012 s Johnem Carterem (rozpočet 250 milionů, domácí tržby 73) a o tři roky později se Zemí zítřka (rozpočet 190 milionů, domácí tržby 93). Nově se k téhle nešťastné vlně přidává pohádkové sci-fi dobrodružství V pasti času.
Další atrakce z Disneylandu ožije na filmovém plátně
Filmy8. 3. 2016
Další atrakce z Disneylandu ožije na filmovém plátně
Snímek je příběhem mladé Meg, která je třemi magickými bytostmi společně se svým bratrem a kamarádem vyslána do vesmíru, aby našla ztraceného otce. Film měl poměrně podivnou kampaň (takové ty trailery ve stylu "vůbec nechápu, o čem by to mělo být") a přestože obsazení zdobí i "nejslavnější žena Ameriky" Oprah Winfrey, došel si film o úvodním víkendu pro pouhé druhé místo za 33 milionů dolarů. Snímek neměl tak drastický rozpočet (100 milionů), ale i kdyby extrémně zaujal ve světě - což díky mizerným recenzím moc pravděpodobné není - v nejlepším případě skončí studio na nule.
První zůstal podle očekávání Black Panther, který na celosvětových tržbách zdolal miliardu. Druhou nejúspěšnější novinkou týdne je na třetí příčce horor Oni 2: Noční kořist. I tady je ale slovo "nejúspěšnější" sporné. Snímek startuje za 10 milionů, což je o polovinu méně než kolik dala jednička a má i o něco horší ohlasy. Studio nicméně nesmutní - rozpočet byl jen 5 milionů.
Do TOP10 se prodrala ještě jedna novinka a je na tom úplně nejhůře. Katastrofický akčňák The Hurricane Heist, v němž si banda lupičů naplánuje akci na chvíli, kdy řádí hurikán, utržil směšné 3 miliony. A to navzdory tomu, že se může opřít o nálepku "od režiséra Rychle a zběsile". Vábnička evidentně nezafungovala a snímek rychle mizí v propadlišti dějin. To samé čeká i komedii Gringo: Zelená pilule, v níž sice hraje Charlize "jsem rok od roku víc sexy" Theron a trailery vypadaly docela zábavně, ale film o debutovém víkendu startuje až na jedenáctém místě a to za 2.6 milionů
Oni 2: Noční kořist
disney-neni-vsemocny-aneb-jak-jeho-novince-nepomohla-ani-oprah-winfrey
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.