Humor, láska a naděje v Pohádkách pro Emu

Humor, láska a naděje v Pohádkách pro Emu
Pohádky pro Emu | Fénix Film – Vojtěch Resler
Ondřej Vetchý, Ema Švábenská
Pohádky pro Emu | Fénix Film – Vojtěch Resler
Petr Miller (Ondřej Vetchý) pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema (Ema Švábenská) je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Petr už dávno přestal věřit na lásku…Ale zázraky se občas dějí.
Rudolf Havlík
Rudolf Havlík
Filmová romance zasazená do předvánoční Prahy sází na humor, lásku a naději, které v životě tolik potřebujeme. „Děti jsou možná to jediné, co v dnešním šíleném světě dává smysl, a jsou to právě děti, které člověka dokáží změnit a donutí ho k nečekaným rozhodnutím,“ říká autor a režisér Rudolf Havlík.
„Bavilo mne sledovat člověka, který celý život žije jinak, nemá děti a najednou se namotá do situace, s kterou se jen obtížně vyrovnává a snaží se v ní nejen vyznat, ale i fungovat,“ říká režisér Rudolf Havlík. A proč si vybral Ondřeje Vetchého. „Chtěl jsem Ondřeje již do svého debutu Zejtra napořád. Tehdy to bohužel nevyšlo, a tak když jsem za ním přišel nyní, řekl mi, že je v pasti, že teď to už musí vzít.“
Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý, Ema Švábenská
Pohádky pro Emu | Fénix Film – Vojtěch Resler
Aňa Geislerová se nedávno vyjádřila, že by si konečně ráda zahrála v romantické komedii nebo pohádce. „Opravdu jsem si přála trochu odlehčit repertoár, a tahle nabídka byla skutečně splněným přáním,“ říká herečka. „Já jako divák někdy prostě chci jen koukat, usmívat se a fandit hlavním hrdinům, ať rozmotaj zápletku, zamilujou se a jsou šťastný až do smrti... Nebo do druhého dílu. A herecky se těším, že si to s Ondrou Vetchým užijem,“ slibuje si Aňa Geislerová.
Kromě Ondřeje Vetchého a Ani Geislerové uvidíme v titulní dětské roli Emu Švábenskou, dále Vilmu Cibulkovou, Annu Polívkovou, Marka Taclíka, Jiřího Dvořáka, Oldřicha Vlacha, Janu Bernáškovou a další.