Zejtra napořád

51%
Zejtra napořád
Každou noc miliony lidí usínají s tím, že změní svůj život a že zítra udělají něco konečně jinak. Petr Kraus je jedním z toho miliónu. Cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku. Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
7
Snímek o podivínovi balancujícího životem který ani neví co vlastně chce a zoufale se snažící tím svým zatrpklým životem nějak prokopat je natočen překvapivě dobře. Každá scéna funguje na výbornou, nic nevypadá trapně a místy to dokonce hlavně vlivem vypravěčského filozofování spadá až do artu. Za zmínku stojí i výborný soundtrack, který je vskutku pastvou pro uši. Jenomže to je na veškeré kráse asi tak vše. Scénář je jinak plný děr a nedovyprávěných sekvencí, že vlastně na konci celého příběhu zůstává plno nezodpovězených otázek. Proč je kamarád hlavní postavy Petra Pavel tak obětavý ve dne v noci? Co ho k tomu vlastně vede? Proč ta podivná loajalita mezi Petrem a Terezou? A co daleko sympatičtější Jana? To se prostě jen tak objevila a zase zmizela? Atd. atd. Myšlenka toho všeho jako celku je tudíž stejně záhadný jako Petr sám. Jeho nelogičnosti v jednání a vůbec celé jeho životní sebemrskačství je takřka na pováženou. Diváky si to však snad přeci jen najde a to takové, kteří se nebojí popřemýšlet na logikou situací zde vytvořené.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Havlíkovy blogy jsem svého času dost hltal, takže na jeho celovečerák jsem byl dost zvědavý a přiznám se, že i očekávání byla celkem velká. No ale žádný zázrak se nestal. Ruda chrlí krásné obrázky, promlouvá Baťkovým hlasem své čtivé monology, ale príběh skřípe. A to jakože pořádně.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
0.5
Ani nevím, za co jsem se tak trestal, že jsem se donutil tento film dokoukat až do konce. Nedovedu si představit, že by si někdo snímek Zejtra napořád záměrně koupil na DVD a že se tento film stane prodejním hitem. Jenže nějak se investované peníze vrátit musí. Naštěstí je tady Pavel (Filip Blažek), který by mohl tento film prodat např. tak, že by rozšířil produktové portfolio na darujhovno.cz.

Dodatečné informace

Původní název:
Zejtra napořád (více)
  • Slovensko Zejtra napořád
  • Slovensko All My Tomorrows
  • Slovensko Say Forever
  • Slovensko Zejtra naporád
Premiéra v ČR:
17. 7. 2014
Distributor:
Falcon
Země původu:
Slovensko, Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch