48. týden-kinopremiéry: Tučňákům asistuje strašidelná hra, lechtivá komedie a dokument z Číny

48. týden-kinopremiéry: Tučňákům asistuje strašidelná hra, lechtivá komedie a dokument z Číny
Hvězdy oblíbené animované série Madagaskar mají svůj film. A tvůrci, respektive kinaři důvod k radosti. Čekají se pohádkové tržby. Tučňáci z Madagaskaru zaplavují kina. A totéž se očekává od rodin s dětmi. Vedle závěrečného dílu Hobita jednoznačně nejočekávanější komerční hit podzimu. Jak černobílí sympaťáci obstáli v hlavní roli? Přečtěte si recenze. Prozatím mají známku 70%. Schválně, bude pokračování?
Když už jsme u těch druhých dílů, do kin míří Šéfové na zabití 2, hvězdně obsazená komedie, v níž se frustrovaní zaměstnanci rozhodnou sami podnikat. Dvojka navazuje na 3 roky starý snímek režiséra Setha Gordona, který nicméně od režie upustil. A je to znát. Originalita se vytratila, herci zůstali, ale když nemáte kvalitní vedení, je to znát. Pravda, oněm frustrovaným podřízeným by se to nelíbilo, ale je to tak.
Z recenze Františka Fuky: "Film natočil jiný režisér, který má výrazně horší smysl pro komiku. Většina dialogů opět působí, jako že byla improvizovaná, ale jsou hůře sestříhané, často jim chybí tempo a vlečou se zbytečně dlouho." Ve snímku si zahrál i tolik oblíbený Christoph Waltz, potenciál nicméně nebyl využit tak, jak by se slušilo. Recenze Šéfů na zabití 2 si přečtěte zde. Prozatím 66%.
Letošní rok přeje produkci hororů. Je ale třeba dodat, že na kvalitu se poslední dobou v tomto žánru zrovna nehledí. Ouija je bohužel po nedávno uvedené Annabelle (2014) dalším takovým příkladem. Film zaujme především svým názvem, který odkazuje na deskovou hru, díky níž mohou lidé vyvolávat duchy. Při své americké premiéře ale snímek, který přišel na hubičku, vydělával. Zaujme i tuzemské publikum? Recenze si přečtěte zde. Prozatím 32%.
Sex v Paříži
Z Francie k nám míří komedie Sex v Paříži. Ženy této metropole jsou samozřejmě velmi, velmi, velmi svobodomyslné, což jim ale nepřináší bezstarostný život. A o tom natočila herečka Audrey Dana svůj režisérský debut. Recenze si můžete přečíst zde.
Je nám spolu dobře
Na závěr představujeme dokumentární film Je nám spolu dobře, kde autor přibližuje život v jednom čínsko-českém městečku. Distributor dodává: "V padesátých letech sem zemědělci z Mladoboleslavska přivezli na důkaz přátelství mezi socialistickými zeměmi traktory a další zemědělské stroje. Místní obyvatelé na to dodnes vzpomínají a na počest tohoto historického okamžiku dokonce v nové části města budují svoji malou čínskou Prahu. Družbu mezi národy sem přijíždí i se svou ženou a třemi malými dětmi rozvíjet mladý český sinolog Tomáš Jirsák alias Havran, který na místní univerzitě zákládá katedru bohemistiky." Recenze si přečtěte zde.
Seznam všech listopadových premiér najdete ZDE.