V Bio Oko odstartuje maraton polských filmů. Přinášíme SOUTĚŽ o lístky.

V Bio Oko odstartuje maraton polských filmů. Přinášíme SOUTĚŽ o lístky.
Z filmu Dopraváci. | Bardzo fajný festival
U Strážnýho anděla
U Strážnýho anděla. Robert Wieckiewicz svede boj s démonem alkoholem.
První festivalový den začne projekcí dvou filmů jednoho z nejúspěšnějších současných polských režisérů Wojciecha Smarzowského. Akční snímek Dopraváci (2013) diváky přenese do prostředí varšavské dopravní policie – mezi úplatky, vydírání a na černý trh. Po osmé večerní pohltí předsálí svým „živým soundtrackem“ zpěvačka Agu, na jejíž vystoupení naváže česká premiéra filmu U Strážnýho anděla (2014). Silný příběh spisovatele Jerzyho (Robert Wieckiewicz), který má odhodlání zbavit se závislosti na alkoholu, je inspirovaný stejnojmennou knihou polského spisovatele Jerzyho Pilcha. Film, který se pohybuje na hranici realismu a surrealismu, získal letos ocenění na festivalech v Gdyni a Tokiu.
V sobotu v pravé poledne se kino otevře vizuálně působivým černobílým snímkem Ida (2013) režiséra Pawła Pawlikowského. Poetický příběh mladé novicky Anny, která se vydává hledat svou pravou identitu, je aktuálně jedním z nejvíce oceňovaných polských snímků. Odpolední program bude patřit dětem a rodinám. Těšit se mohou na pásmo polských animovaných pohádek Bolek a Lolek a na ilustrátorskou dílnu (nejen) pro děti.
Dvoudenní polský maraton zakončí projekce snímku Život je úžasný (2013) režiséra Macieje Pieprzycy. Dojemný, ale zároveň velmi pozitivní film je inspirovaný skutečným osudem chlapce s postižením.
Ve spolupráci s organizátory akce Bardzo fajný festival jsme si pro vás připravili soutěž o vstupenky na následující páteční filmy.
2x2 vstupenky na snímek Dopraváci (pátek 28.11. od 18.00 v Bio Oko)
2x2 vstupenky na U Strážnýho anděla (pátek 28.11. od 20.00 v Bio Oko)
U Strážnýho anděla
Jaká jsou pravidla soutěže?
Do středy 26. listopadu 2014 do 12:00 ohodnoťte a okomentujte na portálu Kinobox.cz alespoň tři filmy z databáze a na e-mail soutez@kinobox.cz nám zašlete váš nick name. Do e-mailu uveďte, na který ze dvou zmiňovaný filmů byste šli radši. Pokud u nás ještě nejste zaregistrovaní, jednoduše tak učiníte zde.