U Strážnýho anděla

72%
U Strážnýho anděla

Jerzy je známý spisovatel a těžký alkoholik. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy sám věří, že se může závislosti zbavit. Zamiluje se do mladé ženy a má konečně důvod, pro koho žít. Dá se závislosti zbavit? Je silnější touha po alkoholu nebo po milované ženě? Nejnovější film polského režiséra Wojtka Smarzowského U strážnýho anděla (Pod Mocnym Aniołem) je příběhem zoufalství, naděje a odhodlání. Scénář vznikl na základě stejnojmenné knihy polského spisovatele Jerzyho Pilcha.

Ceny: Polská filmová cena 2013: Nejlepší scénář, Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (Bardzo fajný festival)




stantheman
stantheman
2 399 bodů
9
Režisér jde až na dřeň...tenhle film se vám zaryje pod kůži na dlouho a přestanete mít chuť se napít něčeho , co má v sobě procento alkoholu. Poláci jaksi vítězí nad českou kinematografií v realistických filmech. Wieckiewicz je docela vytížený herec v polské kinematografii a vůbec se nedivím , po Walesovi ještě větší pecka. To samé u režiséra po Weselu a jeho snímku Drogowka další skvělá a mrazivá podívaná.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
8
Viděno na Febiofestu. Robert Wieckiewicz je herec par excellence. Výborný.

Dodatečné informace

Původní název:
Pod mocnym aniolem (více)
  • Polsko U Strážnýho anděla
  • Polsko Pod mocnym aniolem
Země původu:
Polsko
Rozpočet:
2,1 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění