Otevřený casting skončil. Hvězdné války mají nové dva hrdiny.

Otevřený casting skončil. Hvězdné války mají nové dva hrdiny.
Crystal Clarke
Pokud jste propásli vyhlášení tohoto unikátního castingu, zde je malá rekapitulace: v listopadu loňského roku vyhlásilo studio Disney (nový majitel studia Lucasarts), že bude pořádat otevřené castingy pro dosud neobsazené postavy v připravovaném sedmém dílu Hvězdných válek. Konkrétně mělo zájem o dva mladé lidi, chlapce a dívku, ve věku od 17 do 23 let, kterým byly slíbeny jedny z hlavních rolí (a bohatství a sláva, samozřejmě). Šanci měl dostat každý, ať herec či neherec (tedy i babičky z filmů Zdeňka Trošky).
Jestli nyní litujete, že jste včas nenastartovali speeder a nevypravili se předvést svůj talent, snad vás utěší, že castingy se konaly pouze v USA a ve Velké Británii, což je očividně namířeno proti těm uchazečům, kteří mají svou angličtinu obohacenu nějakým přízvukem. Tedy nejen většinu z nás, ale třeba také Arnolda Schwarzeneggera.
Na castingy přišlo nakonec přes 30 000 uchazečů a dalších asi 30 000 poslalo svou příhlášku přes internet. Z těch všech nakonec J. J. Abrams vybral ty dva, které z režísérské židle povede a nastartuje jim tak hvězdnou kariéru. A kdo tedy jsou?
otevreny-casting-skoncil-hvezdne-valky-maji-nove-dva-hrdiny
Crystal Clarke
Crystal Clarke je pohledná americká herečka, studující toho času ve skotském Glasgow. Její herecká kariéra zahrnuje kromě divadelního účinkování zatím pouze jediný celovečerní film, který by měl mít premiéru příští rok.
Ve filmu by Crystal měla ztvárnit roli Rachel, 17-18 leté dívky, která v útlém věku ztratila rodiče a musí se tak na vlastní pěst protloukat ulicemi nebezpečného města. Jejími zbraněmi by mimo jiné měl být humor, odvaha a naděje, že se dokáže dostat pryč a vybojovat si pro sebe lepší život.
otevreny-casting-skoncil-hvezdne-valky-maji-nove-dva-hrdiny-1
Pip Andersen
Pip Andersen je třiadvacetiletý britský herec a profesionální freerunner s bohatými zkušenostmi z reklamy. Na svých stránkách o sobě říká, že nemá v plánu zpomalovat a role v Hvězdných válkách skutečně vypadá jako jeho zatím největší skok.
Pip ve filmu dostane roli Thomase. O něm nevíme o moc víc, než že vyrůstal bez otce, a tak přestože už je dospělý (postavě má být asi 19-23 let), svádí vnitřní boj s tím, jak by se měl dospělý muž chovat. Thomas by měl být chytrý, schopný a odvážný, když to situace vyžaduje. Prostě takový běžný hrdina.
otevreny-casting-skoncil-hvezdne-valky-maji-nove-dva-hrdiny-2
Jak se zdá, tak Pip Andersen by mohl některé triky rytířů Jedi dělat i bez speciálních efektů. Že by snad chtělo studio ušetřit?
Není bez zajímavosti, že zatímco tito "představitelé hlavních rolí" byli sotva obsazeni, natáčení v Abú Dhabí je údajně už dokončeno a štáb se přesouvá do známých londýnských studií Pinewood. Můžeme tak očekávat, že všechny scény, ve kterých se Crystal a Pip objeví budou natáčeny pouze před zeleným plátnem, což je trochu škoda.
Premiéra filmu Hvězdné války: Epizoda VII je předběžné naplánována na 18. prosince 2015.