25. týden-kinopremiéry: Všivák Ondřej Vetchý, zábavní draci a Bulhaři v Londýně

25. týden-kinopremiéry: Všivák Ondřej Vetchý, zábavní draci a Bulhaři v Londýně
Začneme jedním českým debutem, který poměrně dlouho (od loňského roku) čekal na vhodné datum uvedení. Všiváci Romana Kašparovského vstupují do českých kin s tím, že je dobré zpozornět. Kašparovský se postaral o scénář, získal si důvěru prvotřídního kameramana Vladimíra Smutného a pro své komediální drama zajistil poměrně nabušený herecký arzenál.

Trailer k filmu Všiváci:

V hlavních rolích bratrů Rohanů se představí Ondřej Vetchý (veterán z Afghánistánu) a Jiří Langmajer (neurochirurg), kteří se perou nejen s aktuálními životními obtížemi, ale též s rodinnou minulostí a nejedním kostlivcem. Kašparovský je sice debutantem, ale ve filmovém průmyslu se pohybuje poměrně dlouho, což mu dost pomohlo při skládání štábu, obsazování herců, věděl zkrátka, do čeho je, co natáčení obnáší.
Všiváci
| BontonFilm
Do své prvotiny dal vše, co měl zrovna na mysli, díky čemuž se občas bude divák ve všemožných retrospektivách a postavách trochu ztrácet. Jsme nicméně zvědaví, s čím přijde Kašparovský příště. Recenze Všiváků si přečtěte zde, průměrné hodnoce 58%.

Trailer k filmu Jak vycvičit draka 2:

Studio DreamWorks a jejich animáky přebírají pixaří otěže. Aktuálně to dokládá premiéra snímku Jak vycvičit draka 2. V USA snímek za premiérový víkend utržil 50 milionů dolarů, jakpak asi dopadne v českých kinech? A nebavíme se jen o číslech, úspěšnosti z pohledu tvůrců a marketérů.
Jak vycvičit draka 2
Nový film s draky je velmi dobře hodnocen i mezi recenzenty, kteří jsou často z nových (a nezajímavých) lákadel pro děti dost otrávení. Pokračování animované trilogie přináší nové draky, navíc bude mít Škyťák nepřítele. A vemte jed na to, že bude z dračího rodu. Všechny recenze snímku najdete zde, průměrné hodnocení 78%.

Trailer k filmu Mission London:

Na závěr se představuje jeden ujetý koprodukční film, ve kterém se mluví bulharsky, odehrává se v Londýně a datum výroby se váže k roku 2010! Český distributor ohlašuje příchod Mission London, kde jde o bulharskou misi do EU a Londýna. Pomineme fakt, že Britové EU zrovna nemusí, film je ostatně "mimo" ve všech směrech. Otázkou zůstává, zda je to napsané chytře, nebo úplně blbě. Guy Ritchie z Bulharska? To si nemyslíme, ale jeden chlápek z jeho filmu v "Misi" také vystupuje. A co takhle ideální film pro všechny euroskeptiky? Recenze najdete zde.
Mission London
Přehled všech červnových premiér najdete ZDE.