US tržby: Přes dobře postavený LEGO® příběh se neprodral Kevin Costner, ani rozzuřený Vesuv

US tržby: Přes dobře postavený LEGO® příběh se neprodral Kevin Costner, ani rozzuřený Vesuv
Tentokrát to "odnesly" novinky Pompeje 3D a 3 dny na zabití. Obojí mělo potenciál u publika bodovat, výsledné recenze ale byly příliš slabé na to, aby bylo LEGO zastíněno. Ve 3 dnech na zabití se Luc Besson pokusil pro Kevina Costnera udělat totéž, což dopřál Liamu Neesonovi v 96 hodinách. Costnerův pokus o vstup mezi akční borce je bohužel podle všeho mnohem slabší, než Neesonova první štace za unesenou dcerou, takže diváci nechali v pokladnách kin pouhých 12 milionů dolarů. Co to v praxi znamená? Druhé místo v TOP10 a malá šance, že by snímek dodal Costnerově kariéře nový směr. Na druhou stranu stál skromných 28 milionů, takže se nejspíš zaplatí.
Kevin Costner
Kevin Costner rozhodně má na to být "bad-ass" hrdina. Je otázkou, jestli o to diváci stojí.
Horší to bude s Pompejemi, které startují na třetí pozici. Snímek otevřel za 10 milionů, což možná nezní vyloženě tragicky. Jenže stál 10x tolik! Je vlastně až s podivem, kolik režisér Paul W.S. Anderson na svůj historický epos dostal. Když si naposledy hrál v historických kulisách s novodobou adaptací Tří mušketýrů, utratil 75 mega a z amerického trhu se vrátilo pouhých 20. Jeden by čekal, že se studio poučí. Místo toho dostal ještě větší obnos. Můžete se vsadit, že po tomhle průšvihu už něco podobného nehrozí. Anderson se nepochybně bude muset, pro zlepšení finančního renomé, vrátit k sérii Resident Evil. Nic jiného mu totiž v posledních letech nevydělalo.
NON-STOP
NON-STOP | Universal Pictures
Co myslíte, dokáže tento víkend sesadit LEGO z trůnu Liam Neeson bojující s teroristy v NON-STOP? Můžete tipovat v diskuzi. Já za sebe říkám ano.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.