Tržby v českých kinech: Finále upírské ságy trhlo rekord

Tržby v českých kinech: Finále upírské ságy trhlo rekord
Kristen Stewart
Závěrečný díl Twilight ságy: Rozbřesk - 2. část (2012) se od minulého čtvrtku promítá ve 121 sálech tuzemských kin. A po pár dnech to přináší své ovoce, přesněji řečeno desítky milionů korun. Twilight sága: Rozbřesk - 2. část vydělala po premiérovém víkendu 27.6 milionů korun s tím, že se na film vypravilo přes 213.280 diváků!
Robert Pattinson, Kristen Stewart
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část | Summit Entertainment
Což je letošní rekord. Dosavadní primát totiž držel snímek Skyfall (2012) se 116.447 diváky, a to je číslo téměř o 100 tisíc menší. Pokud zájem o Twilight ságu nějaký ten týden neopadne, překoná snímek Dobu ledovou 4: Zemi v pohybu (2012), která sice na svém kontě má přes 600 tisíc diváků, v horních patrech žebřícku Top 20 už nicméně nefiguruje.
Daniel Craig
Skyfall
Druhý skončil po uplynulém víkendu nejnovější příběh Jamese Bonda Skyfall (2012). 4.2 miliony korun na tržbách a 28 tisíc platících diváků značí oproti předchozímu období propad o více než 40 procent. Říká se do třetice všeho dobrého. Napočtvrté už to Jamesi Bondovi na první místo nestačilo. I Skyfall nicméně brzy překoná čísla Madagaskaru 3 (2012), který je zatím co do celkových výsledků druhý, hned za Dobou ledovou 4.
Třetí příčka patří animované novince Raubíř Ralf (2012). Disneyovka
Raubíř Ralf
Raubíř Ralf
inspirovaná "starými dobrými" počítačovými hrami předčí ty nejnovější snímky studia Pixar. Raubíř Ralf navíc pobaví taťky nostalgiky i jejich dítka, která postavičky jako Super Mario neznají. Raubíř Ralf utržil po premiérovém víkendu 1.8 milionu korun, na snímek se vypravilo 12.5 tisíc diváků.
Kozí příběh se sýrem
| BontonFilm
Na čtvrtém místě je další animovaný snímek, tentokrát tuzemské výroby. Kozí příběh se sýrem (2012) utržil za uplynulý víkend téměř 1.3 milionu korun, shlédlo jej necelých 10 tisíc platících diváků.
Zvonilka: Tajemství křídel
Zdá se, že distributoři poslední půlrok úspěšně lákají do kin téměř bezvýhradně rodiny s dětmi (když pomineme bondovský či twilightságovský kult). I na pátém místě žebříčku totiž skončil animovaný film, Zvonilka: Tajemství křídel (2012). Na Zvonilku přišlo necelých 9 tisíc divaček a diváků, snímek utržil 1.2 milionu korun
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.