Svět je šílený: 100.000 dolarů za vraždu režiséra protiislámského filmu, pak tedy 100% za realitu ve filmu Čtyři lvi

Svět je šílený: 100.000 dolarů za vraždu režiséra protiislámského filmu, pak tedy 100% za realitu ve filmu Čtyři lvi
Nevinnost muslimů
I kdyby film, či ukázka z filmu, kterou zatím vidělo 12 miliónů na YouTube, Nevinnost muslimů (celá verze zde) urážel sebevíce kohokoliv, vypsat odměnu za smrt tvůrců je prostě šílené. Dalo by se říci, že "muslimští" Bohové musí být šílení, když se dějí takové věci. Jenže lidé jsou svobodní a záleží jen na nich, jak se svou svobodnou vůlí naloží.
Může se toto stát některému z českých tvůrců za filmy, které natočili? Možná. Ale který ministr by ze svého zaplatil smrt některého českého tvůrce z vlastních peněz? Vít Bárta? Ale koho? Michala Viewegha za jeho novou knihu Mráz přichází z hradu, kde si dobírá politiky a právě Bártu? Doplatil by něco hlavní poškozený Václav Klaus za literární či skutečnou homosexualitu, kterou Viewegh zmiňuje? Nesmysl, z vlastních peněz by to nedal ani jeden. Zaplať pánbůh za poměry v Čechách! A doufáme, že ani ze státních. Snad. 
svet-je-sileny-100-000-dolaru-za-vrazdu-rezisera-protiislamskeho-filmu-pak-100-fanatickemu-filmu-ctyri-lvi
Nevinnost muslimů
Bohužel, pravda je, že Bilúr navíc řekl, že by autora podivného filmu mohla zabít Al-Kaidá nebo Talibán. Původ krátkého snímku, včetně upoutávky, není jasný. Tvůrcem má být údajně Nakoula Besseley Nakoula, koptský křesťan. Odešel do USA a zdržuje se momentálně na neznámém místě. Držme mu z principu palce, aby ho nikdo nenašel a vyhrál mistrovství světa ve hře na schovávanou, jak ji kdysi hráli Monty Python, neboť snímek Nevinnost muslimů humor britských komiků chvilkami vzdáleně připomíná.
svet-je-sileny-100-000-dolaru-za-vrazdu-rezisera-protiislamskeho-filmu-pak-100-fanatickemu-filmu-ctyri-lvi-3
Nevinnost muslimů
Krátký klip z filmu vyvolal v islámském světě zděšení a násilnosti, které si vyžádaly desítky mrtvých včetně úmrtí amerického velvyslance v Libyi Christophera Stevense. To je bohužel realita, žádní Monty Python a navíc v Pákistánu jen v pátek při demonstracích a střetech s policií zemřelo 20 lidí. A protesty pokračují.
Zajímavé je, že se vláda USA od dílka distancovala a dokonce si zaplatila reklamní čas v pákistánské televizi, v němž prezident Barack Obama a ministryně zahraničí Hillary Clintonová snímek odsuzují. A to jsme si mysleli, že USA se za svobodu projevu a názoru poperou více. Jenže vše je volně dostupné na YouTube. Paradoxní.
Čtyři lvi
Čtyři lvi | Warp Films
Propukne tedy ve světě strach točit snímky na muslimské téma? Nakonec nejen antimuslimský film Čtyři lvi o sebevražedných atentátech je vynikajícím sarkastickým výsměchem využívající stereotypy muslimů, britských politiků i fanatiků jakéhokoli druhu. Film nikoho neurazil a byl skvělý. Právě tento snímek o fanatismu je černou trefou do islámu. Nakonec i v zajímavém světle se ukázal i íránský film Rozchod Nadera a Simin, kde se objevuje určitá kritika nejen osobních poměrů v muslimském světě. Ledy tedy někdy tají i na domácí půdě, i když za urážku Mohameda a islámu se stále vraždí.
Shahab Hosseini
Rozchod Nadera a Simin
Možná je dobré připomenout, že islám je zhruba o 600 let mladší, než křesťanství. V arabských pouštích totiž dlouho nebyla moc možnost  se posouvat myšlenkově dopředu. Ostatně, co dělali tzv. křesťané ve čtrnáctém, patnáctém století? Vraždili nevěřící, upalovali a chystali se de facto vyhladit tři kontinenty od indiánů, domorodců, násilně převrátit jejich víru. Údajně padlo jen v Severní a Jižní Americe přes sto miliónů indiánů díky evropským dobyvatelům. Australští aborigens zmizeli v poušti, tedy ti, kteří přežili nájezdy a znásilnění kultury evropskými církevními křesťany, kteří prezentovali často moc a politiku států. Tenkrát neexistoval film, který by něco natočil proti církevnímu křesťanství. 
Pokud Obama je křesťan, měl by zastavit všechny války, které vede, než se omlouvat za filmy. V desateru je totiž jasně napsáno: nezabiješ. Takže, co s tím filmem? To je oč tu běží?
Vzal muslimský ministr železnic pákistánské vlády 1,9 miliónu korun na objednání vraždy z rodinného rozpočtu? Kde tedy leží tenká hranice mezi muslimským mučedníkem a hňupem, který se nechá zaplatit? Jak si může člen jakékoliv vlády objednat veřejně vraždu? Budeme čekat 600 let, než se muslimský svět zklidní, jako to udělal ten křesťanský? Svět je stále šílený.
Autor: Hans Gruber, postava ze Smrtonosné pasti, fanatik