Tržby v českých kinech: Ve stínu má nejen nominaci na Oscara, ale též první místo žebříčku tržeb

Tržby v českých kinech: Ve stínu má nejen nominaci na Oscara, ale též první místo žebříčku tržeb
Ve stínu Davida Ondříčka. | www.vestinufilm.cz
Dobová kriminálka Ve stínu (2012) byla masově nasazena do 57 kin, což je po  snímku Norman a duchové (2012, nasazen v 75 kinech!), druhý nejvyšší počet.  A
Ivan Trojan
Ve stínu Davida Ondříčka. | www.vestinufilm.cz
výsledek se dostavil. Novinka Davida Ondříčka, která byla za Českou republiku vyslána do širší nominace na Oscary, vévodí žebříčku tržeb. Film vynesl téměř 3.2 miliony korun, shlédlo jej 22 tisíc diváků. Dá se čekat, že mediální pozornost spojená s delegací na Oscary přinese snímku Ve stínu další diváky.
Druhá skončila další novinka, 5. díl filmové série Resident Evil: Odveta (2012). 2.5 milionu korun na tržbách, to nejsou v případě téhle "ultražánrovky" vůbec špatná čísla. Snímek shlédlo téměř 15 tisíc diváků, což je sice méně než v případě třetích Expendables: Postradatelní 2 (2012), v žebříčku ovšem rozhodují tržby. A ty mají Postradatelní 2 o 20 tisíc korun nižší než nejnovější Resident Evil.
Bruce Willis, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone a Bruce Willis – Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Ani 17 tisíc diváků Postradatelné 2 tentokrát nezachrání. Ve světě snímek zcela jistě čísla nažene, čeho se ovšem můžeme dočkat u nás v případě uvedení trojky, která je v plánu?
Jiří Langmajer, Hynek Čermák
Michal Viewegh si pro tuto Svatou čtveřici přichystal tak trochu choulostivý scénář. | BontonFilm
Čtvrtá skončila Svatá čtveřice (2012), "pohodová" letní komedie režiséra Jana Hřebejka obsahující prvky erotiky a skupinového sexu. Na nejzbytečnější Hřebejkův film přišlo o víkendu lehce přes 9 tisíc diváků, na tržbách snímek zaznamenal 1.2 milionu korun.
Tommy Lee Jones, Meryl Streep
Tommy Lee Jones a Meryl Streep mají krizi. Vyřeší ji Steve Carell? | BontonFilm
Více než milion na tržbách vynesla i další novinka z minulého týdne, komediální drama Druhá šance (2012) s Meryl Streep a Tommy Lee Jonesem v hlavních rolích. Snímek o manželském páru, který prochází krizí, skončil pátý. Stačilo na to 7680 platících diváků.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.