Natáčení Krotitelů duchů 3 je na spadnutí

Natáčení Krotitelů duchů 3 je na spadnutí
Krotitelé duchů | Columbia TriStar
nataceni-krotitelu-duchu-3-je-na-spadnuti-3
Dan Aykroyd
Dnes už zřejmě moc diváků neví, kdo je Dan Aykroyd. Svého času ale patřil herec špičce a nejeden americký komediální hit osmdesátek vděčil za svůj úspěch právě tomuhle odchovanci Saturday Night Live. V Krotitelích duchů se podílel na scénáři a zahrál si i jednoho ze tří nezaměstnaných parapsychologů, který založí nezvyklou společnost na odchyt nadpřirozených bytostí. Další dva parapsychology hráli Harrold Ramis a Bill Murray. Právě Murray, který se jako jediný dokázal udržet od té doby na výsluní, je důvodem, proč Krotitelé duchů 3 už dávno nevznikli.
Krotitelé duchů
Krotitelé duchů | Columbia TriStar
Práce na trojce byly sice odklepnuty už po premiéře Krotitelů duchů 2 (1990), Murray však neskrýval rozčarování nad slabšími ohlasy druhého dílu. Zatímco jednička nadchla kritiky a diváky a z celosvětových kin si odnesla takřka 300 milionů dolarů, dvojka se dočkala mnohem horších recenzí, což se odrazilo i na slabších tržbách (vydělala takřka o třetinu méně).

Trailer na Krotitelé duchů (1984):

Murray proto souhlasil s účastí pouze pod tou podmínkou, že bude ve trojce jen několik minut na začátku a pak jeho postava zemře. Zbytek filmu chtěl odehrát jako duch. Nikdo s jeho nápadem tehdy nesouhlasil a protože se nenašla společná řeč, projekt šel k ledu. A patová situace trvala dvacet let.

Změna je život, Krotitelé duchů nejsou jen Murray

Bill Murray
Ztraceno v překladu | 2003 Focus Features
Murray je sice pořád za největší star, ale studio už nebaví čekat. Aykroyd proto před nedávnem v rozhovoru řekl, že práce na trojce jsou v plném proudu, natáčet by se mohlo již příští jaro a je jen na Murraym, jestli bude u toho. „Doufáme v Murrayho účast. Krotitelé duchů nicméně nikdy nestáli na konkrétní postavě". Tvůrci jsou očividně připraveni na to, že Murray ve filmu nebude. Aykroyd též potvrdil již kdysi nastíněný děj: Ve trojce bude mít původní tým menšinovou pozici mentora, který zaučí mladší generaci krotitelů duchů.
Co vy na to? Chcete „nové, mladší krotitele“ se starou gardou v pozici dohlížejících, nebo by měli filmaři tuhle sérii radši už nechat spát?
Víte že?...
... úplně první scénář původních Krotitelů duchů byl značně temný a strašidelný? Teprve až během produkce se přepracoval do komedie.