MFF Karlovy Vary 2011: první ceny jsou rozdány

MFF Karlovy Vary 2011: první ceny jsou rozdány
Cena Ekumenické poroty patří německému dramatu Neviditelná o herečce, která je nucená poprvé konfrontovat své temnější stránky. Zvláštní uznání stejná jury věnovala kanadskému Romeu 11, citlivému portrétu mladého muže, který hledá vlastní identitu a lásku.
Mezinárodní federace filmových klubů FICC udělila dvě ceny. Zvláštní uznání pro německý Lollipop Monster za originální zpracování univerzálního tématu dospívání odlehčeného nečekaně bizarním humorem. Cenu Dona Quijota od FICC vyhrál Cigán Martina Šulíka. Slovensko-český zástupce z hlavní soutěže si odveze i cenu Europa Cinemas Label pro nejlepší evropský film v soutěžní sekci a v sekci Na východ od Západu.
Mezi filmy v Na východ od Západu vybírala i Federace filmových kritiků z Evropy a Středomoří, nová organizace udělující cenu FEDEORA. Získala ji chorvatský film Marijiny, dokumentární hudební komedie s prvky „kuchyňského dramatu“.
Cena NETPAC pro nejlepší asijský snímek obohatila úspěšné konto turecko-bosenské metafyzické road movie Tenkrát v Anatolii, vítěze Velké ceny z Cannes.
Zdroj : www.kviif.com