Bastardi: Epizoda II - Pomsta Dostálů!

Bastardi: Epizoda II - Pomsta Dostálů!
Drsná superstar Jan Bendig.
Tomáš Magnusek
Scenárista, představitel hlavní role a jeden ze dvou producentů filmu Tomáš Magnusek. | Miloš Schmiedberger
Pro neznalé připomeňme obsah prvního dílu: Tři žáci základní školy brutálně znásilní a zabijí svoji mladou učitelku. Všichni ví, kdo to udělal. Policisté, učitelé i spolužáci, ale nikdo s tím nic nedělá. Jediným, kdo trpí, za to příkladně, je bratr zavražděné Tomáš Majer (Tomáš Magnusek), který se nechá na dotčený ústav přeložit. Dlouho se zdá, že se snaží nezvladatelné sígry převychovat pomocí boha, divadla a sportu, pak je ale začne vraždit. Trojice detektivů je bezmocná, protože neví, co to jsou otisky prstů, natož DNA...
bastardi-epizoda-ii-pomsta-dostalu-1
Drsná superstar Jan Bendig.
A obsah dvojky mluvou distributora? Začíná krátce po smrti největšího bastarda Michala Dostála. Michalův otec (Jan Šťastný) a dědeček (Jiří Krampol) jsou přesvědčeni, že učitel Majer stál za vraždami všech tří žáků a mstil smrt své sestry. Začnou tak Majera psychicky deptat a hledají důkazy. Důkazy hledá také nový policejní vyšetřovatel Karas (Martin Dejdar), jež přebírá agendu po zesnulém policejní vyšetřovateli Palečkovi (Bronislav Poloczek). Karasovi se okamžitě v případech úmrtí "Bastardů" něco nezdá a začíná se zaměřovat též na Majera, který je v tuto chvíli již ředitelem školy.
bastardi-epizoda-ii-pomsta-dostalu-2
Debutující režisér a producent Jan Lengyel instruuje přepadení Radima Uzla bastardy.
V příběhu se objevuje celá řada nových postav: nová atraktivní učitelka Liebichová (Irena Magnusková), nový zástupce ředitele školy Ludvík (Ladislav Županič), starosta města (Václav Vydra), mladý výtržník Toman (Jan Bendig), prodloužená ruka Dostálů v komunální politice, atraktivní zastupitelka (Kateřina Brožová), romský pedagogický asistent (Andrej Hryc), rodiče Tomáše Majera (Tomáš Töpfer a Ilona Svobodová), starý moudrý lékař (Radoslav Brzobohatý)... Natáčí se znovu převážně v Náchodě, odkud scenárista, představitel hlavní role a producent Tomáš Magnusek pochází. Oproti jedničce se ale změnil režisér, Petra Šíchu nahradil debutující Jan Lengyel.
Premiéra už v předvečer státního svátku, tedy 27. října 2011.