Cage vs. Travolta: Kolo 2.

Cage vs. Travolta: Kolo 2.
Tváří v tvář | 1997 Paramount Pictures
Tváří v tvář
Tváří v tvář | 1997 Paramount Pictures
A Tváří v tvář skutečně senzací bylo. Jenže to už je dlouhých 14 let. Dnes se John Woo Hollywoodu štítí (právem), John Travolta blbne převážně v komediích a Nicolas Cage je komedií sám o sobě (k dokonalosti mu chybí pouze účast ve filmu Uwe Bolla). Cage s Travoltou přirozeně ví, jak dobrý byl pro ně rok 1997, jak špatná je současnost a tudíž by se nebránili opětovné spolupráci. S tou myšlenkou si pohrávají natolik usilovně, že již mají v hledáčku dva projekty, ze kterých by rádi vybrali „vyvoleného“.
Prvním pánem na holení je thriller Shrapnel, vyprávějící o bývalém bosenském vojákovi. Ten plánuje pomstu na Američanovi, který si s ním kdysi nehezky pohrál (mučení atd.). Těžko říct, jestli by někdo v Hollywoodu skutečně chtěl zafinancovat film s očividným protiamerickým námětem, navíc se známými americkými herci. Na Shrapnel bychom to tudíž neviděli.
Druhá látka má svou zápletkou větší šanci na realizaci. Thriller Sea Trail vypráví příběh zamilovaného páru, který si chce oživit dovolenou výletní lodí. Její kapitán je ale trochu crazy a plavba se proto změní v malé peklo. Těžko v tom hledat originální dějové kotrmelce, herecky a fyzicky by to ale mohl být solidní souboj dvou herců, kteří nutně potřebují oživit zašlou slávu.