Premiéry v kinech: O rodičích, dětech, ledních medvědech a jízdních kolech

Premiéry v kinech: O rodičích, dětech, ledních medvědech a jízdních kolech
Volej mámu! | Film Europe
MŮJ OTEC ANTONÍN KRATOCHVÍL (režie: Andrea Sedláčková)
Můj otec Antonín Kratochvíl
Emigroval, aniž viděl svého syna. Načež se proslavil na poli světové fotografie. Nyní se Antonín Kratochvíl spolu s potomkem střetává v celovečerním dokumentárním filmu, aby zavzpomínal na zlomové okamžiky života a konfrontoval se se synem jdoucím v otcových šlépějích. Dokumentární film Můj otec Antonín Kratochvíl těží z přítomnosti výrazných osobností a působivých fotografických děl. Chvílemi nicméně zůstává jeho poselství ztraceno takříkajíc v překladu málomluvného "hrdiny".
Recenze snímku si přečtete zde. Prozatím 67 procent.

RAOUL TABURIN (režie: Pierre Godeau)
Raoul Taburin
Další frankofonní feel good komedie v českých kinech. Raoul Taburin pojednává o jednom opraváři jízdních kol, který má zajímavé tajemství - nikdy neuměl jezdit na bicyklu. Když se v poklidném městečku, kde Raoul žije, zjeví fotograf toužící po tom dostat opraváře na jízdní kolo, rázem je problém na světě. Tvůrci snímku se inspirovali knihou Jeana-Jacquese Sempého (autor Mikulášových patálií).
Dle dostupných recenzí se však poetiku nepodařilo do filmu tak docela dostat. Ale posuďte to sami.

VOLEJ MÁMU! (režie: Lisa Aschan)
Volej mámu!
Ach ty vztahy. Ujetá švédská komedie Volej mámu! se zaměřuje na pouto matek a dcer, nevyslovená přání a toužebně očekávané omluvy. Hlavní postavou posledního snímku kinopremiér je pětatřicetiletá Niki rekapitulující dosavadní vztahy a životní rozhodnutí. Schválně, kde najde bezpečnou náruč, když všechno ostatní zkrachuje?

LEDOVÁ SEZÓNA: ZTRACENÝ POKLAD (režie: Richard Finn, Tim Maltby)
Ledová sezóna: Ztracený poklad | Bontofilm
A na závěr další animovaný kus z (nekonečné) série Ledová sezóna. V novince s podtitulem Ztracený poklad se lední medvěd Norm vydává do exotické džungle vyhledat vzácný artefakt. Podaří se mu včas vrátit poklad zpátky na bezpečné místo a zabrání tak katastrofě?

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku