Mikulášovy patálie

71%
Mikulášovy patálie

Vždycky, když jsem přinesl ze školy nešťastnou kouli z mluvnice, jsem říkal mamince, že když budu pořádně zlobit, jednou o mně natočí film, a ten bude senzační, ale maminka se většinou rozplakala a tatínek výhružně složil noviny, ale to nevadí, já je mám rád i tak, asi víc, než kluky ze školy, se kterými je fakt děsná legrace, nevím, jestli jsem vám o nich už povídal. Hodně kamarádím s Vendelínem, který pořád jí, a do třídy s námi chodí i Kryšpín, který chce být závodním cyklistou, a Viktorín, ten zas chce na plácku hrát i dělat rozhodčího zároveň, ale to nejde, uznejte, a Albín, který je hrozně silný, ale taky Celestýn, to je mazánek paní učitelky, člověk mu nemůže dát ani pěstí do nosu, jelikož nosí brýle. A až bude ten film v kinech, budou na mě doma pyšní a nebudou už mi nic zakazovat, až něco provedu, což je vždy nespravedlivé, a Marie-Hedvika si vezme mě a ne Eliáše, jelikož já budu slavný, kdežto Eliáš je blbeček.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Příjemně dětské, chvílemi možná i úsměvné, ale dost často zbytečně infantilní. Téma určitě slibovalo více, takže i proto u mě převažuje jednoznačně zklamání. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Krásný rodinný film se skvěle vybranými herci podle úspěšné knižní předlohy, kterou mají mnohokrát radši dospělí, než jejich ratolesti, ale baví se všichni. Pořádal jsem hned několik festivalových projekcí tohoto filmu a vždycky bylo plno a vždy vládla dobrá nálada. Parádní biják.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
/viděno v kině/

Dodatečné informace

Původní název:
Le Petit Nicolas (více)
  • Belgie Mikulášovy patálie
  • Belgie Le Petit Nicolas
Premiéra v ČR:
10. 12. 2009
Země původu:
Belgie, Francie
Rozpočet:
22,7 mil. USD
Tržby:
62,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Mikulášovy patálie


Powered byJustWatch