TOP kina ČR: Langmajera si kromě Chýlkové a Žáčkové rozebraly i divačky

TOP kina ČR: Langmajera si kromě Chýlkové a Žáčkové rozebraly i divačky
Chlap na střídačku | Bohemia Motion Pictures
5. DOLITTLE (země vzniku: USA)
Dolittle
Tržby 1 milion 869 tisíc KČ / návštěvnost 12.093 diváků
Pátý víkend v českých kinech a pátá příčka pro Dolittlea s Robertem Downey Jr. v hlavní roli lékaře, který mluví se zvířaty. Komedie za 175 milionů dolarů si diváckou přízeň získává pomalu a těžko. V rámci českých kin snímek vidělo za déle než měsíc pouhých 125 tisíc platících. Celosvětové tržby činí pouhých 182 milionů dolarů. Hollywoodský propadák na obzoru.

4. TLAPKOVÁ PATROLA: VŽDY VE STŘEHU (Kanada)
Tlapková patrola: Vždy ve střehu
Tržby 2 miliony 133 tisíc KČ / návštěvnost 15.153 diváků
Nenápadný animák mezi divácky nejúspěšnějšími tituly. "Tlapkáči" jsou v českých kinech už třetí víkend a na kontě mají přes 73 tisíc diváků, kteří za lístky utratili přes 10 milionů korun.

3. PŘÍLIŠ OSOBNÍ ZNÁMOST (Česká republika, Slovenská republika)
Příliš osobní známost
Tržby 2 miliony 828 tisíc KČ / návštěvnost 17.168 diváků
Několik generací předních československých hereček a jejich balkánští protějšci k nim. To je trumf vztahové komedie Příliš osobní známost, která za necelé čtyři týdny od premiéry posbírala solidní zástup diváků. 260 tisicí platících utratilo za lístky do kina přes 40 milionů korun, což z tuzemského filmu dělá z dlouhodobého pohledu druhý divácky nejoblíbenější na aktuálním žebříčku Top 20 hned po Vlastnících (263 tisíc diváků; 38,9 milionů korun v rámci tržeb).

2. BIRDS OF PREY: PODIVUHODNÁ PROMĚNA HARLEY QUINN (USA)
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
Tržby 3 miliony 519 tisíc KČ / návštěvnost 20.562 diváků
Komiksový origin s Harley Quinn v podání Margot Robbie těsně pod vrcholem. DC studio si od téhle sólovky slibovalo mnohé, ale diváci se snímku podobně jako Dolittleovi vyhnuli. Z českých kin si za necelé dva týdny odnáší přes 61 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili přes 10 milionů korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 84 milionů dolarů na kontě 145 mega. Takže o trochu lepší skóre než zmiňovaný Dolittle, ale také žádná sláva.

1. CHLAP NA STŘÍDAČKU (Česká republika)
Chlap na střídačku
Tržby 11 milionů 550 tisíc KČ / návštěvnost 77.058 diváků
Výrazná mediální kampaň, obrovských 200 kinosálů a tuzemské herecké hvězdy v remakeu / licencované předělávce francouzské Garde alternée (2017) zajistili Chlapovi na střídačku bezkonkurenční prvenství. Jiří Langmajer se touto rolí (manželka a milenka si ho ve filmu po jednom týdnu střídají) údajně loučí s žánrem komediálně laděných vztahovek a jeho příznivkyně / fanynky se rozhodly tuhle "derniéru" náležitě oslavit.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.