Marvel odhalil nového ochránce galaxie. Jaký hrdina se k MCU připojí?

Marvel odhalil nového ochránce galaxie. Jaký hrdina se k MCU připojí?
Captain Marvel | Marvel Studios
Marvel Cinematic Universe již před několika měsíci vypustil mezi fanoušky teorii ohledně jeho dalšího směřování. V této zprávě byl zahrnut fakt, že se studio hodlá soustředit spíše na vesmírné hrdiny, jenže těch zatím moc nemáme. Mezi současné zastánce patří Strážci Galaxie, Thor a Captain Marvel. To je ovšem opravdu malé množství oproti pozemským hrdinům. Jaká další postava se tedy k našim současným galaktickým ochráncům brzy přidá?
marvel-brzy-odhali-noveho-strazce-galaxie-jaky-hrdina-se-k-mcu-pripoji-3
Strážci Galaxie Vol. 2 | Marvel Studios
Mezi největší favority patří superhrdina jménem Nova. Již po premiéře Avengers: Infinity war se k němu vyjádřili samotní tvůrci Marvelu, mezi takovými byl i Kevin Feige, současný šéf studií. Ten během rozhovoru zmínil Novu jako hrdinu s obrovským potenciálem, a tím pádem patří mezi superhrdiny, kteří se v MCU určitě objeví.
marvel-brzy-odhali-noveho-strazce-galaxie-jaky-hrdina-se-k-mcu-pripoji-13
Annihilation: Nova Vol.1 #2 | Gabriele Dell\'Otto
Nova je původem ze Země, jeho jméno zní Richard Rider. Tento hrdina se často spojuje s jeho konkurentem z DC, s Green Lanternem. Nova totiž získal své schopnosti velmi podobným způsobem. V komiksech získal svou moc díky umírajícímu veliteli Nova corps (jménem Rhomann Dey). Ve filmech ale Nova corps zatím žádné nadlidské síly nemají a je zde i jiná velitelka, kdo ví jak tomu tedy doopravdy bude. Jeho schopnostmi jsou nadlidská síla a rychlost, navíc dokáže vstřebat energii z útoku a následně ji obrátit proti nepříteli.
marvel-brzy-odhali-noveho-strazce-galaxie-jaky-hrdina-se-k-mcu-pripoji-14
Nova Vol.5 #14 | Paco Medina
Právě tomuto charakteru velmi napomáhá jeho komiksové spojení se Strážci Galaxie. Předpokládá se proto, že pokud se má tento hrdina skutečně objevit a mít v budoucnu i vlastní sólovku, budou to právě připravovaní Strážci Galaxie Vol. 3 (2021), kde zaznamená filmovou premiéru. Co si myslíte vy? Jaké jsou vaše domněnky? Sdílíte tento názor?
marvel-brzy-odhali-noveho-strazce-galaxie-jaky-hrdina-se-k-mcu-pripoji-2
Captain Marvel | Marvel Studios