Trailer: Jiří Mádl natočil příběh nerudného starce

Trailer: Jiří Mádl natočil příběh nerudného starce
Na střeše - Alois Švehlík | Falcon
Mádlův režijní a scenáristický debut z roku 2014 Pojedeme k moři si vysloužil vřelé přijetí tuzemské kritiky (77 procent), tři nominace na Českého lva a cenu české filmové kritiky v kategorii "objev roku". Herec se jednou provždy zbavil nálepky rozverného mimoně, co přihrává Kotkovi, a vyrazil do tvůrčích vod autorské režie. Za měsíc bude mít premiéru Mádlova novinka Na střeše a vy se můžete podívat na první uvolněnou upoutávku z filmu, který stejně jako autorův debut balancuje na hraně komedie a dramatu.
Na střeše: teaser trailer | Falcon
Upoutávka nezapře kouzlo civilnosti, uvěřitelnosti, nadhledu a situačního humoru. Mádlovi se daří vybudovat autentickou atmosféru, jejíž lehce podvratnou náladu podtrhuje hudba Reného Rypara. Dobrý tah bylo též neukázat onoho tajuplného vietnamského "nájemníka", který má být dle synopse z filmu vedle postavy v podání Aloise Švehlíka hlavním "hrdinou". Takhle to z prvního videa vypadá spíš tak, že Švehlík je nerudným stárnoucím mužem, který pomýšlí na mladou spolubydlící z paneláku. Přístup neukázat v upoutávce příliš a neprozradit moc se jen tak nevidí a dávám za něj tvůrcům palec nahoru.
„Na střeše je příběh o setkání s někým, koho považujeme za cizince, nicméně může být součástí, kterou postrádáme. Pokud máte parťáka, může být život zatracence, kterého nikdo nechce, docela zábavný. Trocha ilegálního chování s úmyslem někomu pomoct je motorem tohoto filmu,“ říká o příběhové lince snímku Jiří Mádl.
Na střeše
Duy Anh Tran, Alois Švehlík