Letní čtení s Vinnetouem a divokým západem (SOUTĚŽ)

Letní čtení s Vinnetouem a divokým západem (SOUTĚŽ)
„Odchod Pierra Brice do věčných lovišť je velmi smutný, ale jím ztělesněná postava apačského náčelníka je už navždy nepřekonatelná,“ svěřuje se Karel Jordán. „Stal se tak sice vlastně hercem jen jedné role, ta však v mnoha ohledech trvale symbolizuje kouzlo naivních a barvotiskových, ale také neodolatelně přitažlivých 60. let. O přiblížení kultovního rozměru onoho filmového fenoménu jsem se snažil v knihách Můj bratr Vinnetou a Tenkrát na Západě.“   
letni-cteni-s-vinnetouem-a-divokym-zapadem-soutez
Můj bratr Vinnetou   s podtitulem Karel May - osudy, hrdinové, knihy a filmy je encyklopedií fenoménu Karel May, v níž se seznámíte s životopisem spisovatele, hrdiny jeho děl, ilustracemi, filmy, herci, lokacemi a podobně. Psáno z pozice nefundamentalistického domácího znalce pro fandy a občasné čtenáře Karla Maye.
letni-cteni-s-vinnetouem-a-divokym-zapadem-soutez-1
Tenkrát na Západě je průvodcem světovými westerny. Připomene pestrou historii i současnost populárního filmového žánru. Představí americké klasiky, kapitoly o italských spaghetti westernech, západoněmeckých mayovkách, indiánkách z DDR. Nechybí španělští, angličtí či francouzští pistolníci na plátnech kin. Kniha přináší celou řadu zajímavých informací, komentovanou hitparádu nejslavnějších snímků a profily nejdůležitějších herců, režisérů, scenáristů i skladatelů, definujících žánr. Nechybí Limonádový Joe a Quentin Tarantino.
Chcete si připomenout to, co jste zapomněli, co vás v mládí formovalo, vzdělávalo a bavilo? Nebo byste rádi fenomén Mayovek předali dál? Máme pro vás soutěž o oba výše zmíněné knižní tituly. Tři z vás je v naší soutěži mohou získat.
Pierre Brice, Karin Dor, Lex Barker
Jaká jsou pravidla soutěže?
Vyberte z žebříčku Oblíbených herců vašeho favorita. Promýšlejte, oceňujte hvězdičkami a pokud snad váš favorit v našem žebříčku nefiguruje, přidejte ho jednoduše sami. Spolu s tím nám do pátku 19. června 2015 do 23:59 zašlete na e-mail soutez@kinobox.cz váš nick name. Pokud u nás nejste zaregistrovaní, jednoduše tak učiníte zde.