V Hollywoodu chystají novou verzi Romea a Julie ve stylu 300: Bitva u Thermopyl

V Hollywoodu chystají novou verzi Romea a Julie ve stylu 300: Bitva u Thermopyl
300: Bitva u Thermopyl | Warner Bros.
Ponese název Verona, což je italské město, v němž se příběh původní hry odehrává. Scénář mají na svědomí Neil Widener a Gavin James, Joe Roth se ujme produkce (na kontě má novou Alenku Tima Burtona a Zlobu). O žádné další detaily se studio nepodělilo, podle The Hollywood Reporter by nicméně měla "nová verze klasickou romanci překopat v epickém stylu Třístovky".
S Rothem na palubě nepřekvapuje, že nezůstane kámen na kameni. Zajímavé je ono zmínění Třístovky. Co si pod tím vlastně představit? Lásku na pozadí epické válečné bitvy dvou znepřátelených rodů? Nebo nás čeká vizuálně agresivní zpracování plné zpomalovaček? Případně obojí? Jsem upřímně zvědavý, co má studio vymyšlené a koho přemluví k režii.
Ať to dopadne jakkoli, čeká nás bezpochyby velmi svérázná adaptace. Nebude nicméně první. Do vod modernizace se poměrně úspěšně vydal v roce 1996 Baz Luhrmann s Leonardem DiCaptiem a Claire Danes.
300: Bitva u Thermopyl
300: Bitva u Thermopyl
Víte že...
... měl režisér Franco Zeffirelli při natáčení své verze (1968) ohromné štěstí na herce v hlavních rolích? Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) totiž nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Zamilovali se během natáčení a navíc to pro oba byla jejich první velká láska, což se vzhledem k samotnému příběhu dokonale hodilo.