Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
9 052
24. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Uličnice
    Uličnice (1936)
    8
    Nádherná meziválečná komedie, podle které později vznikl také divadelní muzikál. Věra Ferbasová velmi vtipně předvádí třináctiletou holčičku s neobvyklou touhou po líbání.
    "Končím po 17. tahu s věží." "A já bývám dost unavený." Podobných vtípků je tu kopec, více či méně vtipných, obvykle plynoucích z dvojího významu. Také mezi lidmi je pěkný chaos, ale nakonec se pěkně spáruje ne devět kanárů, ale devět postaviček.
    The Batman
    The Batman (2022)
    7
    Zdálo by se, že z batmaního tématu už se nedá nic nového vyždímat, ale jak vidno, lze. Batman jako detektiv amatér, to tu ještě nebylo. No, není to špatné, ale hrozně zdlouhavé, takže jsem uprostřed usnula. Budu se muset podívat ještě jednou. Ale zdá se mi, že Pattinson si roli Batmana moc neužíval.
    Páni kluci
    Páni kluci (1975)
    10
    Páni kluci patří mezi filmové perličky mého dětství. Neodolatelný Michal Dymek, kterého milovala celá dívčí část naší třídy u herectví sice nezůstal, ale v tomto filmu je jeho rošťák Tomáš navždy báječný. Stejně jako děj, který má spád a není tu jediné hluché místo. Krásné kostýmy, idylické domky a zahrádky, školní brutální výchova... barvité charaktery.
    Hrdinové mlčí
    Hrdinové mlčí (1946)
    6
    Vzhledem k době vzniku dá se považovat tento film za poměrně vzácné uznání hrdinství českých letců RAF. Není to sice úplně hlavní postava, ale rozhodně není prezentována jako vyvrhel. Je tu také jistá patetičnost, ale v kterém filmu čtyřicátých let to není...
    Fentasy
    Fentasy (2024)
    0
    Vyrůstala jsem v době, kdy slovenčina byla běžnou součástí českého rozhlasu či televize. Proto mě překvapilo, jak málo jsem rozuměla těm blbě napsaným a ještě blběji vyslovovaným dialogům. Od začátku až do konce je to nuda, která nepřináší vůbec žádný prvek oživení. Drogy, beznaděj, špína, halucinogenní stavy, barvy, skřípavé zvuky. Film pouze ukazuje, jak to je, ale ani se nenamáhá ukázat nějaké řešení kromě snahy o pochytání výrobců a distributorů drog. Trochu málo.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1