Přišli jste o největší mediální komedii roku? Brzy se objeví jako film

Přišli jste o největší mediální komedii roku? Brzy se objeví jako film
Johnny Depp a Amber Heard | Getty Images 2015
Johnny Depp a Amber Heard se seznámili roku 2009 během natáčení Rumového deníku. Do manželství vstoupili o šest let později, ovšem po necelých dvou letech odzvonil romantické pohádce konec. Jejich vztah se dal nejlépe charakterizovat jako bouřlivý.Heard roku 2016 zažádala o rozvod i zákaz přibližování pro Deppa, jenž ji prý v opilosti fyzicky napadal. Amber obdržela sedm milionů dolarů, které podle časopisu People darovala charitě.
Roku 2018 ovšem v rozhovoru pro Washington Post veřejně promluvila o domácím násilí, a byť Deppovo jméno přímo nezmínila, její bývalý muž rázem čelil nedozírným profesním následkům – musel opustit sérii Fantastická zvířata a zapomenout mohl také na další Piráty z Karibiku, což mu kromě chřadnoucí prestiže přivodilo hlavně krvácení peněženky.
Amber Heard, Johnny Depp
Rumový deník
Depp tedy Amber zažaloval za pomluvu o 50 milionů dolarů, na což Heard reagovala protiútokem a žádala hned dvojnásobné odškodnění. Ještě než došlo k letošnímu padesát dní trvajícímu procesu, Depp se soudil také s časopisem The Sun, který jej roku 2018 otevřeně pasoval na „muže, jenž mlátí své manželky“. Odcházel však poražený a musel vydavatelské společnosti News Group Newspapers zaplatit 630 tisíc liber jako náhradu za výdaje spojené s procesem.
Klíčová soudní bitva Deppa s Heard vypukla v polovině dubna, po celém světě jej živě sledovaly miliony lidí a stal se kulturním hitem srovnatelným s těmi nejpopulárnějšími sitcomy. Internet zaplavovaly vtipné memy s hystericky reagující Heard či šklebícím se Deppem, protřásal se údajný románek mezi hercem a jeho právní zástupkyní a svědčící osobnosti včetně Jasona Momoy se podle všeho skvěle bavily.
Jason Momoa
Není tedy divu, že hollywoodský „proces století“ okamžitě zaujal tamní filmaře. Dramatickou rekonstrukci daných událostí poskytne snímek s názvem Hot Take: The Depp / Heard Trial, který na bezplatnou streamovací službu Tubi dorazí už 30. září 2022. Režii obstarala Sara Lohman, scénář napsal tvůrce Daily Show Guy Nicolucci. V roli Deppa uvidíme čtyřicetiletého televizního matadora Marka Hapku a Heard si zahrála neznámá Megan Davis. Obsahový šéf Tubi pro web Variety vysvětlil: „Tento vývoj odpovídá požadavku zachytit dobovou stopu příběhu, který zakořenil v kulturní atmosféře. Vytváříme proto unikátní obrázek události, již v létě miliony lidí sledovaly prostřednictvím titulků v médiích.“
Rapidnost produkce a televizní zázemí svědčí o tom, že se zřejmě dočkáme povrchního převyprávění, které se sveze na vlně přetrvávající popularity a pravděpodobně vyzdvihne spíše humorné mediální vyobrazení nežli psychiku a motivace aktérů. Soud dal za pravdu Deppovi, jemuž mělo být vyplaceno 10 milionů dolarů, zatímco Heard měla obdržet dva miliony. A jakkoli toto rozhodnutí vyvolalo nesouhlas zejména ve feministických kruzích a v době MeToo jde o nečekaný zvrat vyhovující hlasité fanouškovské základně Johnnyho Deppa, takto široké tematické uchopení zřejmě od filmu čekat nemůžeme.
prisli-jste-o-nejvetsi-medialni-komedii-roku-brzy-se-objevi-jako-film
Mark Hapka | Open Book Productions
Soud mezi Heard a Deppem se tímto přesto definitivně přesouvá do populární kultury a není vyloučené, že jej filmaři v budoucnu vyždímají podobně jako o poznání serióznější, leč neméně bulvární proces s O. J. Simpsonem v devadesátých letech. Budete na filmové zpracování zvědaví a komu jste, ať už veřejně či potajmu, drželi palce?

Kinobox: Thor 4 prožívá milostný vztah s kladivem a úspěšně paroduje sám sebe

Čtvrtý díl komiksového Thora už není lehká komedie, ale vyloženě sebeparodie. Drama zmizelo, i když hrdinovi umírá jeho milá a hrozí mu smrt.