Profilový obrázek

Pasadenka

894

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Fantomas
    Fantomas (1964)
    8
    Haló, zde Fantomas. 🙂 Dnes již ikonický film a klenot francouzské kinematografie. I když efekty a kulisy zestárly, film stojí na hercích a ústřední dvojice se skvěle doplňuje.

    Vše samozřejmě podtrhuje dabing, který se k celému snímku náramně hodí. 🥰 Jinak ani nevím, co k filmu říct. Před pár týdny se mi jej povedlo shlédnout a je to kus poctivé filmařiny a zábavy, která skvěle vyvažuje akci, humor a grotesku.
    Kde zpívají raci
    Kde zpívají raci (2022)
    7
    Víra je pro tento film klíčová. Musíte Kyy věřit! Jelikož znám knižní předlohu, tak film pro mne nebyl překvapením, ale i tak dívat se na něj bylo dost drsné. 😰 Oproti knižní předloze zde máme větší důraz na romanci a míň dětského života, který mě bavil nejvíce. Puberta už nebyla tak kouzelná a hlavně příběh začne nabírat jasné směřováni.

    Je to hezky natočená melodráma, kdy hlavní hrdince jednoduše musíte fandit, protože ji znáte od malička a víte, čím si prošla. Navíc, když v sobě objeví schopnost předávat své znalosti dál, co víc si přát.

    Ale! 😄 I tak se divák může cítit obelhán. Já tedy ano. 🥹 To zpracování a akcenty některých částí a hlavně zavádějící ukázka mě malinko popudili.

    Krásný jednoduchý film, který dokáže vzbudit emoce a své knižní předloze dělá čest.
    Soudný den
    Soudný den (2008)
    4
    Po dvou shlédnutích, kdy jedno bylo potvrzovací, že je to opravdu tak nefunkční film, to mohu jen potvrdit. I když má všechny atributy skvělé postapo podívané, se zajímavým pozadím i herci, vůbec to nefunguje.

    Ani nemá smysl bavit se o ději, scénách, nebo hereckých výkonech. Film, ze kterého mě bolela hlava, jak to bylo špatné. Někdy to opravdu nedopadne a Soudný den je jednoduše slátanina. 😰
    Parazit
    Parazit (2019)
    9
    No jo, tak také trapně jdu z davem a koukám na hezkou a zároveň drsnou komedii, kterou tolik všichni opěvují. Myslím, že nejlépe ji i tak vystihlo zpracování v Simpsonech, které se moc povedlo a v několika minutách v podstatě uvidíte celý film. 🥰

    Co se mě líbilo asi nejvíc je ta melodramatická linka, která celému snímku dodává na vážnosti a skutečnosti a to tolik propírané téma společenských tříd je o to intenzivnější.

    Celkově je to ale moc hezky natočený film, který je přístupný širokému publiku a zároveň se hraje s hlubším poselstvím (i když ta linka je hodně okatá 😅). Myslím, že se na snímek podívám ještě jednou. 😇
    Představa o tobě
    Představa o tobě (2024)
    7
    Příjemná romantická komedie, která je postavena na hezkém základu. Mladá maminka, která byla kdysi princeznou s deníčkem a pak královnou, má teď dceru v pubertě, která ji vytáhne na hudební slezinu. A co čert, nebo scénárista nechce, potká se tam s mladým švarným galánem, který je hudebník a zpěvák!! 😮 No chápete to?

    A ten se do ní tak zakouká, že divákům nezbývá nic jiného, jen tiše sledovat jejich lásku. A samozřejmě, jako každá romantická komedie, i zde musí být v poslední čtvrtině zlom. A dál? Dál už je to pro diváky. 🙂‍↕️

    Hezky udělaná šablona, sympatičtí herci, princezna roztomilá. Takže jasných 7 ⭐️

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5