Greenland: Poslední úkryt

64%
Greenland: Poslední úkryt
John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečny domov? (Vertical Ent.)



Recenze: Greenland: Poslední úkryt

Kinobox.cz
75%

Na katastrofu je nahlíženo tak trochu ve stylu Godzilly (2014), která navázáním pohledů na lidské bezbranné aktéry odvážně redefinovala možnosti drahého blockbusteru, a je škoda, že charakteristicky syrovou tvář si vyprávění nezachovalo až do úplného závěru, v němž se nejprve dost snižuje pravděpodobnost následků, načež se zpochybňuje samotné subjektivní schéma.


Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Komorní pojetí katastrofického filmu? Nakonec proč ne. Ric Roman Waugh se opět spojil s Gerarde Butlerem a natočili blížící se konec světa pohledem naprosto obyčejných lidí, kteří nezachraňují svět ale své nejbližší. Nečekejte zkázy známých měst ani nadsázku. Zde vše směřuje k neodvratnému konci a jen málokdy se objeví střípek naděje. I přes minimální rozpočet a ambice působivý film, který má jedinou vadu a to tu, že na něj po shlédnutí rychle zapomenete, přestože na něm nenajdete výrazné vady.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
7
Katastrofické filmy mám rád a Greenland nezklamal. Není to žádná pecka, je v něm spousta klišé typických pro většinu těchto filmů.. vše tak nějak vyjde na poslední vteřinu, rozhádaná rodina se spojí až při katastrofě.. hodně náhod.. ale co, zase to má opravdu dobré tempo, konečně zase nějaké ty "padající kameny" z nebe a člověk si uvědomí, jak je malý a může to tu skončit ve vteřině. Pěkný film.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
10
Nejlépsi natočený katastroficky film.

Dodatečné informace

Původní název:
Greenland (více)
  • USA Greenland: Poslední úkryt
  • USA Greenland
  • USA Greenland: El último refugio
  • USA Greenland : Le Dernier Refuge
  • USA Greenland: Posledný úkryt
Premiéra v ČR:
28. 4. 2021
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
34 mil. USD
Tržby:
52,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Greenland: Poslední úkryt je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch