Coach Carter

76%
Coach Carter
Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Tak právě tento film považuji za jeden z nejlepších sportovních filmů! Co se týče basketbalu,tak to je film absolutní vrchol a žádný jiný basketbalový film nedosahuje ani zdaleka takových kvalit. Pokud se vám při sledování bude zdát děj nějaký povědomý,tak to nejspíše bude tím,že hlavní myšlenka filmu vychází ze snímku Hráči z Indiany. Samuel zde po dlouhé době ztvárnil roli,která není tuctová a lidé si jí ihned oblíbí. Zbytek obsazení je tak velmi dobrý a jednu z rolí si zde střihl i Tatum. Basketbalové zápasy jsou natočeny svižně a přehledně. Jednoduše se tak necháte v táhnout do děje.
Pete69
Pete69
30 445 bodů
7
Tyto motivační hollywoodské sportovní filmy úplně nevyhledávám, ale Coach Carter je pěkný film. Na jednu stranu spousta klišé, výhry a prohry v poslední vteřině, intelektuální proslovy.. na straně druhé Samuel L. Jackson, který svým výkonem film pozvedl o level výše. Je to místy i celkem dojemné. Slabší sedmička.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jacksonova one man show v jednoduchém příběhu plném klišé. Když jsem navíc zjistil, že film produkovala sračkoidní MTV, bylo mi rázem všechno jasné. Samuelovy plamenné projevy na tréninzích a zápasy jsou hodně ok, ale zbytek (hlavně druhá polovina) sotva koukatelný. Btw. - které pako schválilo stopáž 130 minut. Tady dobrá půlhodina měla zmizet v koši ve střižně. 4.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Coach Carter (více)
  • USA Coach Carter
  • USA Coach Carter - Treino Para a Vida
  • USA Entrenador Carter
  • USA Juego de honor
  • USA Kouč Carter
Premiéra v ČR:
1. 1. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA, Německo
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
76,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Coach Carter je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch