Pěkná rebelka

64%
Pěkná rebelka
Pěkná rebelka (Sei nell'anima) je italské hudební drama věnované životu a kariéře italské rockerky Gianny Nannini. Navzdory všem překážkám ze strany rodiny, společnosti i hudebních producentů se nedala zlomit a svou slávu a uznání si vybojovala, stejně jako svoji svobodu v lásce a mateřství.



hrumsrt
hrumsrt
9 394 bodů
5
Každý má jednu jedinou možnost na svůj životopisný film, ve kterém se musí vše povést, jak chcete, nejen že se málokdy stává, aby se daná osoba stala předmětem nějakého projektu dvakrát. Gianna Nannini si tenhle odkaz plní právě skrze snímek Pěkná rebelka.. Nevím, koho chtěl Netflix projektem oslovit, ale vzhledem k široké lokalizaci mu asi ambice neschází.. Pěkná rebelka nahlíží na vzestup hlavní protagonistky prostřednictvím střípku a skoků v čase usazené vzpomínkami na vztah s otcem, který jí sloužil jako kariérní oponentura, jež musela být překonána.. A přesně takový to je snímek, mnohem víc o ní jako o dceři, o holce na drogách, než jako o zpěvačka, a přitom každá hudbou prolitá scéna má větší grády než cokoli jiného.. 55%
pamatkar on the road
pamatkar on the road
12 bodů
8
Nostalgická vzpomínka na přelom sedmdesátých a osmdesátých let, kdy italská hudební scéna byla úspěšná v mnoha zemích Evropy, Škoda, že film v poslední třetině ztrácí tempo.

Dodatečné informace

Původní název:
Sei nell'anima (více)
  • Itálie Pěkná rebelka
  • Itálie Sei nell'anima
  • Itálie Beautiful Rebel
Premiéra v ČR:
2. 5. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch