Kevin Costner jako nejdrsnější kovboj na světě. Trailer na jeho westernový návrat je splněným snem

Kevin Costner jako nejdrsnější kovboj na světě. Trailer na jeho westernový návrat je splněným snem
Horizont: Americká sága | Warner Bros.
Kevin Costner měl k westernům vždy velmi blízko a pokud má někdo tomuto žánru složit co nejvelkolepější poctu, je to právě on. Jeho oscarový Tanec s vlky patří do výkladní skříně hollywoodské kinematografie, diváky si získal i jako drsný Wyatt Earp a jeho dosud poslední režijní počin Krajina střelců sice cílovku do kina nenalákal, westernům ale rozhodně ostudu neudělal. Žánr s kovboji s kolty u pasu a rychlými koňmi pak v posledních letech díky seriálu Yellowstone (v němž si samozřejmě také zahrál) a dalším počinům z dílny Taylora Sheridana zažívá malou renesanci a Costner se toho rozhodl využít. Dost možná ho to ale bude bolet.
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
AI
80%
Westernovou ságu chtěl natočit tak moc, že rozpočet ve výši 100 milionů z velké části financoval ze svého a původně plánoval udělat hned čtyři filmy naráz. To mu však studio Warner Bros. nepovolilo a prozatím odkleplo pouze dva snímky s tím, že budoucnost následujících bude záviset na finančním úspěchu. A ten je opravdu ve hvězdách. Westernům se sice daří na malé obrazovce, jejich forma v kinech ovšem není už dekády příliš valná a zatím se kolem látky netvoří velký divácký buzz. Což je rozhodně škoda, protože i nejnovější trailer láká na opojnou atmosféru Divokého západu, audiovizuální hody a styl filmů ze staré školy, jež už se dnes příliš netočí.
Děj nás zavede do období kolem americké občanské války v 60. letech 19. století, kdy budeme sledovat osudy několika postav z rozdílných poměrů a stran barikády a jejich příběhy, jež utvářely dějinné směřování USA. Ano, zdá se to jako velmi povrchní popis, už z upoutávky je ovšem jasné, že Costner toho bude chtít říci opravdu hodně a rozdělení na nejméně dvě kapitoly dává už nyní dokonalý smysl. Charakterů a zápletek je tu nepočítaně a většina postav už nyní zaujme svým charismatem. To platí zejména o samotném Costnerovi, jenž si svého drsného kovboje, který nejde pro výstřel ani ránu pěstí daleko, opravdu vychutnává. Fanoušci žánru i samotného herce pak musí mít při pohledu na něj úsměv od ucha k uchu.
Horizont: Americká sága: 2. trailer | Warner Bros.
Ano, stále je okolo projektu hodně otazníků a hrozeb. Nesmíme ostatně zapomenout, že kromě Tance s vlky natočil Costner i ostudný propadák Posel budoucnosti, jenž mu na čas přibrzdil kariéru. Zatím se ovšem zdá, že v tomto případě má slavný herec/režisér uzdy pevně v rukou a herecké obsazení v čele s Siennou Miller, Samem Worthingtonem či Jamiem Campbellem Bowerem si u něj zahrálo s chutí. A materiál by snad už nemohl být westernovější a atmosféričtější. Zda podobnou porci příjemného staromilství a melodramatu dostaneme v případě první části i v kinech, se dozvíme 27. června.
Podívejte se také na žebříček nejlepších westernů podle Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros.