John Wick dostane další spin-off. Vlastního filmu se dočká oblíbený zabiják

John Wick dostane další spin-off. Vlastního filmu se dočká oblíbený zabiják
John Wick | Lionsgate
Caine měl stejně jako John s radou nevyřízené účty a proti naštvanému pejskařovi musel vytáhnout do boje, který byl díky jeho smyslovým nuancím překvapivě vyrovnaný. Zajímavá postava se mohla opřít o charisma Yena, jehož hollywoodské projekty zahrnují Bladea 2 nebo Star Wars prequel Rogue One, a také o emotivní minulost. Potitulková sekvence namlsala na další zásadní zvrat a web Deadline jako první informoval, že Caine se vrátí coby protagonista dalšího spin-offu.
Donnie Yen
Donnie Yen

Herec

7.1
„Donnie Yen oslovil publikum a vytvořil autentické emocionální propojení od prvního okamžiku, kdy vešel na scénu v Johnu Wickovi 4. A fanoušci chtějí dostat víc,“ vyjádřil se člen představenstva studia Lionsgate Adam Fogelson. Svět Johna Wicka podle něj překypuje fascinujícími postavami a další spolupráce s legendou bojových umění mu jednoznačně prospěje. Šedesátiletý Yen vedl sérii Ip Man a s Jetem Li tvoří nejvýraznější čínské akční hrdiny z 90. let.
Natáčení filmu s utajovaným dějem začne příští rok v Hong Kongu, na starost jej dostává scenárista seriálu The Umbrella Academy Robert Askins. Režisér všech čtyř dílů Johna Wicka Chad Stahelski, jenž nedávno prodloužil lukrativní spolupráci s Lionsgate, tentokrát zůstane v pozici producenta. „Práce na Johnu Wickovi 4 byla mimořádnou zkušeností,“ prohlásil Yen ve veřejném vyjádření. „Tyto filmy s publikem rezonují, jelikož Chad, Basil a Erica se neustále překonávají a vymýšlí akci, souboje a kaskadérské kousky, které jsou inovativní a umělecké stejně jako charakterově expresivní a význačné pro příběh a emoce. Tak jako já. Caine je neskutečná postava s jímavou minulostí a jsem nadšený, že si jej znovu zahraji,“ dodal s odkazem na další producenty Basila Iwanyka a Ericu Lee, kteří zastupují společnost Thunder Road.
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
Ballerina
Pravdu má v tom, že série s každým filmem inovuje bojové sekvence a rozšiřuje potenciál postav. Stahelski vybudoval soběstačný fiktivní svět osázený zvláštně přitažlivými hrdiny a hrdinkami, přičemž obecenstvo projevuje stále vyšší zájem. Ballerina v režii Lena Wisemana (Smrtonosná past 4) bude příští léto prvním testem, jak filmy obstojí s jinou protagonistkou. Donnie Yen by měl takovou tíhu unést a navíc není vyloučené, že Keanu Reeves se bude jako obávaná Baba Yaga ochomýtat kdesi v pozadí.
Podívejte se také na žebříček nejlepších akčních filmů podle Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, Movieweb