Top kina ČR: Bídnou návštěvnost nespasila ani levná neděle. Zvítězila čtvrtá Kung Fu Panda

Top kina ČR: Bídnou návštěvnost nespasila ani levná neděle. Zvítězila čtvrtá Kung Fu Panda
Kung Fu Panda 4 | CinemArt
Levná neděle má ostatně za následek menší chaos v žebříčku, kdy nejnavštěvovanější film víkendu skončil z hlediska tržeb nezvykle až na pátém místě. My ale dáme tentokrát přednost právě počtu diváků. Návštěvnost kin totiž opět atakovala rekordní minima, novinky příliš netáhnou a v sálech najdete hlavně rodiče s dětmi. To jasně dokládá vítězství dva měsíce staré Kung Fu Pandy, na níž dětičky pořád slyší a daly jí jasnou přednost před minulým vítězem žebříčku, animákem Jak zachránit draka, který klesl až na 6. místo.

5. místo

Krotitelé duchů: Říše ledu
Krotitelé duchů: Říše ledu
62%
tržby 1 milion 261 tisíc Kč / návštěvnost 9 563 diváků / 78 kin
Na chvostu top 5 se pořád drží noví Krotitelé duchů. Ti mezivíkendově klesli o polovinu a stejně jako většinu konkurence, i je zřejmě od ještě většího pádu zachránila zmiňovaná levná neděle a nedostatek konkurence. Pokračování legendární značky se tak díky slušné výdrži pravděpodobně dobelhá alespoň k 50 tisícům divákům z kin (momentálně jich má přes 38 tisíc), za velký hit českých kin ovšem s odstupem času považována nebude. Ostatně podobně jako těch světových.
Krotitelé duchů: Historie a hodnocení | Kinobox

4. místo

Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • Google Play
  • O2 TV
  • Rakuten
  • +1
92%
tržby 1 milion 343 tisíc Kč / návštěvnost 10 009 diváků / 49 kin
Levné vstupné nahrnulo diváky zpátky do kina i na druhou Dunu, což epické sci-fi přeci jen přiblížilo k jejímu velkému cíli – překonání půl milionu diváků v kinech. Cesta k této metě je ale i přes aktuálních 10 tisíc diváků ještě docela daleko a adaptace Franka Herberta by musela v této formě vydržet dalších pár týdnů. Jenže v aktuálním období sucha je evidentně všechno možné a diváci se i přes nedávnou premiéru na PVOD službách do kin stále hrnou.
Duna: část druhá: 3. trailer | Vertical Entertainment

3. místo

Prázdniny s Broučkem
Prázdniny s Broučkem
67%
tržby 1 milion 425 tisíc Kč / návštěvnost 10 218 diváků / 156 kin
Na bronzu se nám usídlil nejvýše postavený český zástupce, Prázdniny s Broučkem ovšem za očekáváními stále spíše zaostávají. Oproti minulému víkendu snímek klesl o enormních 66 % a po dvou týdnech v kinech nasbíral pouze 40 tisíc diváků. Tady to bohužel na tuzemskou trvalku nevypadá a povinných 100 tisíc návštěvníků, což je hranice symbolizující úspěšný český snímek, se zdá být novince s Bárou Polákovou zapovězena.
Prázdniny s Broučkem: trailer | Bontonfilm

2. místo

Rivalové
Rivalové
80%
tržby 1 milion 282 tisíc Kč / návštěvnost 10 447 diváků / 144 kin
Po Duně tu máme druhý snímek se Zendayou v žebříčku. Od tenisových Rivalů ale nemůžeme logicky požadovat podobná čísla, sportovní dramata přeci jen nikdy nebyla z komerčního hlediska zlatým dolem. A ani slavná tvář hollywoodské hvězdy na tom nic nezmění. Výtečně přijaté drama s hravou režií tak z českých kin o premiérovém víkendu vytěžilo prakticky všechno, co mohlo. Bude ale zajímavé sledovat, jak dlouho se počin díky pozitivním ohlasům v top 5 nakonec udrží.
Rivalové (2024)
Rivalové
Rivalové (2024)
Rivalové (2024)
Rivalové (2024)

1. místo

Kung Fu Panda 4
Kung Fu Panda 4
62%
tržby 1 milion 216 tisíc Kč / návštěvnost 11 323 diváků / 55 kin
Ano, po neuvěřitelných osmi týdnech v kinech se na první místo poprvé podívala čtvrtá Kung Fu Panda. Potvrzuje tak nejen svou pozici neuvěřitelného držáku a značky, na níž malé publikum pořád slyší, ale také fakt, že kinům zkrátka chybí velký hit. Pandě to ale jistě vůbec nevadí. Animák sice mezivíkendově klesl o více jak 50 %, ale i přesto slaví, překonal celkovou hranici 200 tisíc diváků a je evidentní, že se filmu v žebříčku asi ještě chvíli nezbavíme. A vzhledem k malé konkurenci bych ho příště klidně znovu očekával i v top 3.
Kung Fu Panda 4: trailer, český dabing | CinemArt
Aktuální program českých kin naleznete zde.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinomaniak