Profilový obrázek

JaraSlama

2 089

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Království Planeta opic
    Království Planeta opic (2024)
    8
    Návrat ságy o Planetě opic v podobě filmu Zrození planety opic přinesl nečekaný úspěch a odstartoval chválenou filmovou sérii. Nový protagonist Noe vede diváky na dobrodružnou cestu za záchranou světa, čelícímu nátlaku přírody a opicí vlády. Režisér Wes Ball dokázal vytvořit poutavý film, který oslavuje kreativitu a narativní strukturu původní série. I přes mnohé kvality však trpí nedostatkem prostoru pro vedlejší postavy a některé logické díry ve finálním závěru. Nicméně Království Planeta opic stále nabízí kvalitní zábavu a slibuje zajímavé pokračování této ceněné filmové ságy.
    Stovky bobrů
    Stovky bobrů (2024)
    10
    Stovky bobrů režiséra Mikea Cheslika jsou vzduchem osvěžujícím současný filmový svět. Spojují různé styly a nápady do unikátního příběhu, který nabízí nejen zábavu, ale i inspiraci. Film se odvážně vyrovnává s klasickými žánry a nabízí divákům širokou škálu emocí. Jeho vizuální stránka je působivá a připomíná díla velkých mistrů kinematografie. Stovky bobrů jsou oslavou tvůrčí svobody a důkazem toho, že dobrý film není pouze otázkou velkých rozpočtů. Jsou inspirací pro Hollywood, aby se otevřel novým myšlenkám a odvážněji experimentoval ve svých tvůrčích rozhodnutích.
    Medvídek Pú: Krev a med 2
    Medvídek Pú: Krev a med 2 (2024)
    2
    Loňský nezávislý horor Medvídek Pú: Krev a med sliboval mnoho, ale nakonec z něj vyšla naprostá zbytečnost. Režisér Rhys Waterfield se pokusil využít postavy z literární klasiky A. A. Milneho, ale výsledek byl fiaskem. Marné masky herců, slabý herecký projev a absurdní logické díry dělají z druhého dílu tohoto "díla" opravdovou tragédii. Dokonce i snaha dodatečně vysvětlit příběh nedokázala zachránit film před jeho hlubokým propadem. Jediným pozitivem může být intenzivnější násilí, které však nedokáže zakrýt hrubé nedostatky. Představa třetího dílu vyvolává obavy z další katastrofy.
    Kaskadér
    Kaskadér (2024)
    8
    David Leitch udělal akčnímu žánru službu, když natočil Johna Wicka, Deadpoola 2, nebo Bullet Train. Teď se s Kaskadérem vrací k oživení akčního filmu. Film kombinuje detektivku, lehký nadhled, romantiku a poctu kaskadérům. Gosling a Blunt tvoří skvělý pár, a i když se příběh může zdát cheesy, jejich chemie dělá z Kaskadéra zábavnou romantickou komedii. Leitch se vyblbnul s akčními scénami, které působí velkolepě a bezprostředně. Detektivní linka není složitá, ale s nízkými očekáváními se snadno chytíte do kouzla filmu. Kaskadér je zábavný, akční a překvapivě dojemný film, který zaujme všechny typy diváků.
    Boy Kills World
    Boy Kills World (2023)
    7
    Boy Kills World patří mezi nové filmy, které oživují akční žánr. Kombinuje zběsilou videoherní akci, klasické osmdesátkové snímky o solitérním mstiteli a komediální šarm. S producentem Samem Raimim a relativně neznámými herci, film přináší akční komiksárnu pro dospělé s ostrým násilím a originálním humorem. Bill Skarsgård exceluje v roli hlavního hrdiny, který je zároveň hluchoněmý a jehož hlas pochází z oblíbené videohry z mládí. Boy Kills World je odvážná a bizarní jízda, která zaujme diváky se znalostí akčního filmu a videoher. Navzdory drobným nedostatkům v přechodech mezi žánry film zůstává zábavný a originální díky svému směšnému a akčnímu stylu.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1