Griselda

71%

Zajímavosti 5

  • Ženu, která hraje Griseldinu dlouholetou přítelkyni Carlu, hraje Vanessa Ferlito.
  • Alberto Ammann hraje v první epizodě Grisldina manžela Alberta Brava. Ammann hrál hlavní roli Pacha Herrery, vůdce kartelu Cali v seriálu Narcos společnosti Netflix.
  • V lednu 2024 bylo oznámeno, že Sofii Vergaru žaluje rodina skutečné Griseldy Blanco za údajné neoprávněné použití podobizny a image jejich rodiny, jak vyplývá ze soudních dokumentů, které získal server TMZ. Dospělé děti kolumbijské drogové bossky jako zástupci její pozůstalosti údajně usilují o zastavení uvedení seriálu společnosti Netflix žádostí o soudní zákaz. Publikace uvádí, že její syn Michael tvrdil, že strávil asi 13 let poskytováním rozhovorů lidem, kteří měli za cíl sestavit životní příběh jeho matky s úmyslem jej nakonec zpracovat do podoby scénáře a knihy. Michael uvedl, že projekt předložili jednomu producentovi, ale později mu bylo řečeno, že ačkoli je příběh jeho matky zajímá, Netflix nechce žádný z jeho materiálů použít. Michael však poté tvrdil, že pořad skutečně využil informace získané z nesčetných rozhovorů, za které nikdy nedostal žádnou formu odměny.
  • Skutečná Griselda byla notoricky známá jako nemilosrdná žena, která začala zabíjet už v dětství. V jedenácti letech unesla s několika dětmi v Medellínu mladého chlapce z bohaté rodiny. Požadovali výkupné, a když chlapcova rodina odmítla zaplatit, Griselda chlapce zastřelila.
  • Sofia Vergara měla na obličeji rozsáhlé protézy - od očí přes nos až po bradu - a také umělé zuby, aby lépe ztvárnila Griseldu. Byla nervózní, že by ji lidé v dramatické roli nebrali vážně.