Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her

Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her
Fallout | Amazon Prime Video
Příběh se odehrává v roce 2296, což je 219 let po fiktivní apokalypse. To přináší zcela nové příběhy a postavy do světa, který již prozkoumalo devět videoher. V seriálu sledujeme Lucy, mladou ženu, jež strávila celý svůj život v podzemním bunkru po jaderné válce. Okolnosti kolem napadení bunkru a únosu jejího otce ji přimějí vyrazit na povrch, aby ho přivedla zpět. Její putování i příběh zbylých postav pak slaví u diváků velký úspěch. Stejně jako u hráčů, jimž kromě důstojné adaptace dělají radost také nejrůznější odkazy, jež jsou v seriálu takřka na každém kroku. Pojďme si tedy probrat aspoň část z nich. Raději ale varujeme, že v textu i videu pochopitelně dojde i na mírné spoilery.
Fallout
Fallout
89%

Přístupový kód

První malý detail, který dnes zmíníme se týká přístupového kódu, jenž není vybrán úplně náhodou. Poté, co Lucy zjistí pravdu o vaultech a svém otci Hankovi, odhalí Moldaver, že k aktivaci reaktoru Cold Fusion potřebuje přístupový kód od zaměstnance Vault-Tecu. Hank tedy kód neochotně zadá a ten zní 101097. Když to trochu rozložíme, vyjde nám datum 10. 10. 1997. Zcela zjevně se tak jedná o odkaz na původní hru Fallout, která vyšla ve stejný den.

Telefonní číslo

Když už jsme nakousli Vault-Tec, známou korporaci napříč hrami, tak nesmíme vynechat i easter egg na konci reklamy v šesté epizodě. Zde se totiž ve spodní části obrazovky objeví telefonní číslo, které diváky vyzývá, aby zavolali a zakoupili si místo ve vaultech. Toto konkrétní telefonní číslo je opravdu funkční a pokud na něj zavoláte, osoba na druhé straně začne zběsile křičet, dokud se hovor nepřeruší, což jasně ukazuje chaos, který postihl mnoho obyvatel vaultů. Pokud, ale na číslo napíšete SMS, dostanete jinou odpověď, jež zní: "Děkujeme, že jste napsali zprávu společnosti Vault-Tec. Nejbližší volný termín je za 33 týdnů, vyčkejte prosím!"
Fallout: Skryté odkazy na hru | Kinobox

Palec

Obrázek Vault Boye s vystrčeným palcem nahoru se stal ikonickým symbolem her Fallout a fanoušci série se často zajímali o jeho původ. Tvůrci seriálu se rozhodli uspokojit zvědavost diváků tím, že přinesli zajímavou myšlenku, která se skvěle začlenila do děje. Jedná se o scénu, v níž herec Cooper Howard v podání Waltona Gogginse pózuje pro reklamu na Vault-Tec a dává tento již ikonický palec nahoru. Skutečný význam se však odhaluje již v úvodní scéně, kde Cooper vypráví svému dítěti o starém vojenském triku, kdy se po výbuchu bomby vystrčí palec. Existuje pravidlo, že pokud je hřibovitý mrak menší než váš palec, měli byste utéct. Pokud je větší... pak nemá smysl utíkat. Tohle byly tři malé detaily, kterých jsme si v seriálu všimli. Pokud chcete vidět i další, nezapomeňte si pustit přiložené video.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Amazon Prime.
Zdroj: Amazon Prime, Collider, ScreenRant, Kinobox