Fargo v páté sérii nabídne víc zábavy. Avšak mrtvol bude stále dost

Fargo v páté sérii nabídne víc zábavy. Avšak mrtvol bude stále dost
Fargo, pátá řada | FX
Fargo
Fargo
  • O2 TV
89%
Televizní série Fargo navazuje na film jen volně. Jednotlivé série sice sdílí společný svět, ale nejde o souvislý propojený příběh. Základem je jen atmosféra, bizarní momenty, absurdní humor a kombinace obyčejných postav z lidu s nebezpečnými podivíny. Většina zla a násilí se stane spíš náhodou, ale potom má domino efekt. Fargo jako film a povídkové minisérie jsou nejlepším příkladem černé komedie s kriminálním námětem.
Fargo, čtvrtá řada
Fargo, čtvrtá řada | FX
Za sérií stojí Noah Hawley, jenž po čtvrté sérii prohlásil: „Vždycky je nebezpečí, že budete dělat něco moc dlouho. Tohle jsem si zapamatoval a vždycky musím mít jistotu, že vás ty desítky hodin budou bavit. Nechci dělat nic dalšího, dokud si nebudu myslet: ‚Tohle musíme udělat. Tenhle kousek je zatím nejlepší ze všech.‘“
Fargo
Fargo
  • Google Play
  • iTunes
  • Amazon Prime Video
  • +1
80%
Pátá série je naplánovaná na 21. října 2023, kdy budou uvedené rovnou dvě epizody. Premiéra měla původně proběhnout už v březnu, ale musela se odložit kvůli stávce scenáristů – zjevně tedy bylo potřeba něco dodělávat ještě v posledních měsících.
Zatímco předchozí série se odehrávala v raných 50. letech v Kansas City a měla nádech noiru, nová řada bude situovaná do států Minnesota a Severní Dakota v roce 2019, ještě před covidem. Podle Hawleyho bude ladění více komediální, byť si uvědomuje, že kouzlo seriálu vychází z toho, že jde o balancování mezi komedií a dramatem. „Tentokrát to však bude víc zábavné. Opravdu to miluju,“ dodal.
Juno Temple
Juno Temple

Herečka

7.4
Hlavní postavu hraje Juno Temple, její Dorothy je typickou středozápadní hospodyňkou, která má nicméně podivnou minulost a dostane se do potíží se zákonem. Jon Hamm ztvárnil šerifa, rančera a kazatele, který po Dorothy už delší dobu pátrá. Její tchyně je navíc ve vedení největší firmy vybírající dluhy. V dalších rolích se objeví Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, Lamorne Morris nebo Sam Spruell. Celkově půjde o souboj dvou rodinných klanů – Lyonových a Tillmanových.
zdroje: Collider, Entertainment Weekly
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů letošního roku podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.