Chyby, které vám unikly v Pirátech z Karibiku: Mrtví piráti, kovboj a otisky pneumatik

Chyby, které vám unikly v Pirátech z Karibiku: Mrtví piráti, kovboj a otisky pneumatik
Piráti z Karibiku – Truhla mrtvého muže | Walt Disney Pictures

Padající Elizabeth

Začneme scénou, kde komodor Norrington žádá Elizabeth o ruku. V tu chvíli se totiž Elizabeth začne dusit a spadne do vody. Scéna, kterou si pamatuje snad každý, kdo snímek viděl. A právě zde jsme objevili několik chyb. První z nich je klobouk. Když Elizabeth spadne, padá s ní. V záběru z lodě, kde sedí Jack, však najednou není vůbec vidět. To samé se týká útesů. Ty jsou zcela zřetelné, když Elizabeth padá. Když se ale moře zachvěje, jsou pryč. To ještě není všechno. Další chyby týkající se jejího pádu naleznete v našem videu.
Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly
Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
85%

Kovboj

Členové štábu ve finálním střihu jsou poměrně běžný jev. Ukázali jsme vám to jak v minulých chybách z Jurského parku, tak v Harry Potterovi. I zde se samozřejmě na malý moment někdo objevil. Tentokrát se však jednalo o velmi zajímavou postavu, která vypadala, jako by si spletla film. Poté co se Jack Sparrow konečně dostane ke kormidlu své milované lodi, je na malý moment za jeho ramenem vidět kovboj. Tedy aspoň muž v kovbojském klobouku. Ten samozřejmě tak úplně nezapadá do karibského prostředí, a tak se zcela zjevně jedná o člena štábu, který věřil, že ho zbylý komparz zakryje. Nezakryl. K této chybě můžeme přidat ještě ruku kameramana, jež je vidět při souboji Černé perly s královským námořnictvem. Zde můžeme na chvíli vidět ruku s pěknými hodinkami.
Chyby v Pirátech z Karibiku

Otisky pneumatik

Otisky pneumatik jsou v historických filmech bohužel poměrně běžnou chybou. O existenci otisků jsme vás informovali už v chybách z Pána prstenů, ale v Pirátech z Karibiku jsou mnohem více viditelné. Ve čtvrtém snímku s názvem Na vlnách podivna sledujeme další ze skvělých úprků oblíbeného piráta. Tentokrát se vše odehrává v Londýně, kde Jack přeskakuje z jednoho povozu na druhý. Ty mají velmi úzká dřevěná kola, a tak je zcela jasné, že otisky v této scéně musejí být od klasického auta. Pokud vás zajímá i další sedmička chyb, která se v pirátské sérii objevila, podívejte se na přiložené video.
Podívejte se také na žebříček nejlepších dobrodružných filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Collider, Kinobox