Zajímavosti o Zendaye, které jste nevěděli: Jaké role odmítla a kolik už dokázala vydělat?

Zajímavosti o Zendaye, které jste nevěděli: Jaké role odmítla a kolik už dokázala vydělat?
Zajímavosti o Zendaye | Sony Pictures/MGM/Warner Bros.

Příprava na Rivaly

Pojďme začít hned zajímavostmi z nového snímku. Na roli Tashi Zendayu tři měsíce trénoval Brad Gilbert, bývalý profesionální tenista, který už trénoval takové jména jako například Andre Agassiho nebo Andy Murrayho. Tento krok se jí určitě vyplatil, jelikož na plátně předvádí věrohodné tenisové schopnosti a snadno jí uvěříte, že má nakročeno k tomu být jednou z nejlepších tenisek světa.
Zendaya Coleman
Zendaya Coleman

Herečka

8.5

Velký vliv

Když byla Zendaye role houževnaté sportovkyně nabídnuta, okamžitě navrhla režiséra Lucu Guadagnina (Dej mi své jméno) a také oba své herecké kolegy Joshe O'Connora a Mika Faista. Bez nadsázky se dá tedy říct, že si ty nejdůležitější jména vybrala podle sebe. Samozřejmě tyto kroky si mohla dovolit díky produkování Rivalů, ale i kdyby nebyla producentkou, tak není pochyb o tom, že má mladá herečka mezi tvůrci už opravdu silné slovo.

Youtuberské začátky

Americká kráska se narodila v roce 1996 a stejně jako většina jejích vrstevníků i ona si chvíli pohrávala s myšlenkou stát se youtuberkou. Před 13 lety proto nahrála své první video, které má už 24 milionů zhlédnutí a dodnes ho můžete najít na jejím youtuberském kanále. Nejedná se o žádný neaktivní YouTube kanál, jelikož Zendaya na něm stále promuje své snímky, hudbu a všelijaké projekty, do nichž je zapojena. Youtuberské ambice ji ale brzy přešly. V té době už totiž zároveň natáčela a tato vášeň u ní přebila jakékoliv myšlenky na youtuberskou kariéru.
Zajímavosti o Zendaye

Odmítnuté role

Zendaya má dnes na svém kontě dvě ohromně úspěšné filmové série a spoustu dalších památných rolí, ale pojďme se podívat na ty, které nakonec nezískala. Mladá herečka byla první volbou pro krimi snímek Finestkind, avšak vzhledem k dlouhým přípravám ji nahradila Jenna Ortega. V Alitě ji zase nahradila Rosa Salazar, v X-Menech Alexandra Shipp a v Tichém zahradníkovi to byla Quintessa Swindell poté, co se Zendaya s tvůrci nedohodla na platových podmínkách. Dlouho se také mluvilo o tom, že měla hrát Malou mořskou vílu, ale to nakonec herečka vyvrátila.

Casting na Dunu

Naopak co se týče snímku Duna, tak zde první volbou určitě nebyla, ale roli získala díky nejlepší chemii s Timothéem Chalametem během konkurzů. Tato dvojice, společně s dalšími hereckými hvězdami, dokázala vytvořit z náročné Duny perfektní podívanou, která slavila v kinech velký úspěch a třetí díl byl již oficiálně potvrzen. Tohle bylo pět zajímavostí o velmi talentované herečce Zendaye. Pokud byste chtěli znát, jak zní celé její jméno, co by dělala, kdyby se nevěnovala showbyznysu nebo proč se stala vegetariánkou, tak se podívejte na přiložené video.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hereček podle Kinoboxu, kde Zendayu naleznete možná výše, než byste čekali.
Zdroj: Wikipedia, Collider, Hollywood Reporter