Akční šílenost se Schwarzeneggerem a Hasselhoffem je stále v nedohlednu. Kde se zasekla?

Akční šílenost se Schwarzeneggerem a Hasselhoffem je stále v nedohlednu. Kde se zasekla?
Terminátor 2: Den zúčtování (1991) | TriStar Pictures
Snímek se stal roku 2015 virální senzací a dopomohl tomu také kultovní Hasselhoff, jenž vystoupil v tematickém hudebním videu s 52 miliony zhlédnutími. Sandbergův nízkonákladový projekt si oblíbily i velké hollywoodské hvězdy a celovečerní nášup měl být žánrovou událostí. Michael Fassbender se ujal role Kung Furyho mentora jménem Colt Magnum, Arnold se stejně jako v Simpsonových ve filmu usadil do oválné pracovny a Jorma Taccone se vrátil jako Hitler. V příběhu zasazeném do roku 1985 měl Fuhrer usilovat o zisk rozhodující zbraně a Kung Fury s Triceracopem musí bojovat i s dalšími zlosyny miamského podsvětí. K dispozici mají i mluvící vůz ve stylu Knight Ridera, jehož nadaboval Hasselhoff.
Kung Fury
Kung Fury
  • iTunes
81%
Kung Fury 2 má spíš rozvinout koncept originálního kraťasu, nikoli na něj dějově navazovat. Sandberg si sehnal honosnější ekonomické zázemí a rozpočet ve výši 33 milionů dolarů měla ze dvou třetin financovat společnost Creasun Entertainment USA se sídlem v Los Angeles, která spadá pod čínský banner Creasun Media. Schwarzenegger v létě 2019 sdílel na Redditu fotografii z oválné pracovny a ocenil Sandbergův entuziasmus, který by mohl být příkladem pro všechny, kteří nelení svou vizi aktivně zrealizovat.
Součástí srdcových filmových projektů jsou bohužel stále finance a Creasun Entertainment zjevně zařízla desetimilionový krajíc ze slíbeného příspěvku. Tato suma měla putovat trikové dílně Double Negative, jejíž práce tvořila klíčovou součást nákladné postprodukce. Odepření domluvené částky v podstatě zastavilo další vývoj a Creasun dle znění žaloby „ostřeloval snahy o přivedení náhradního investora.“ Zástupce čínské firmy obvinění popřel a současně zmínil, že Creasun má majoritní investiční podíl, a tudíž i právo převzít nad filmem kontrolu. Produkce prý „odmítla přizpůsobit rozvrh a přijmout další nezbytné kroky, jimiž by zohlednila situaci postkoronavirové filmové výroby,“ informoval The Hollywood Reporter v září 2020.
Kung Fury
Kung Fury
Kung Fury
Kung Fury
Kung Fury
Od té doby je ticho po pěšině, což v případě třeskuté akční skopičiny určitě slyšet nechceme. Šéf koprodukující společnosti Hammerstone Studios Alex Lebovici přesto pro Movieweb vyjádřil naději, že všechno se nakonec ubere správným směrem. „Mohu prozradit, že film je kompletní. Natočili jsme ho. Nastala situace, o jejímž řádném vyřešení panují optimistické vyhlídky. Výsledek je totiž fantastický. Momentálně toho nemohu víc sdělit, ale věříme, že brzy dojde k rozřešení,“ prohlásil na adresu postprodukčního pekla, které trvá už pět let.
Sandberg jiné projekty neplánuje, ale spoluscenárista původního kraťasu Tyler Burton Smith má i jiné zakázky. Sám napsal chválený reboot série Dětská hra z roku 2019 a aktuálně v kinech můžete navštívit akční rodeo Boy Kills World, v němž se rovněž projevuje osmdesátková pokleslá estetika. Snímek s Billem Skarsgårdem však o prvním víkendu finančně propadl a nikdo si nemůže být jistý, jak by veřejnost reagovala na Kung Furyho rozhodující souboj s Hitlerem.
Na streamu by mohlo jít o snadný hit, ale obdobně neurvalá značka Iron Sky a její absurdní dražší pokračování s podtitulem The Coming Race dokládají, že víc parodického materiálu a větší dinosauři osedlaní mumifikovanými nacisty k lepšímu výsledku nevedou. Fassbendera a Arnieho ve filmu, proti němuž je Scott Pilgrim proti zbytku světa neorealistickým dramatem, ale prostě vidět potřebujeme.
Podívejte se také na žebříček nejlepších akčních filmů podle Kinoboxu.
zdroje: Movieweb, The Hollywood Reporter